Zavřít reklamu

Na začátku letošního roku doslova zbořila svět Instagramu fotka obyčejného slepičího vajíčka na profilu world_record_egg, která dokázala za pouhých pár týdnů nasbírat neuvěřitelných 52 milionů “lajků”, díky čemuž se stala “nejlajkovanější” fotkou této sociální sítě a překonala tak veškeré celebrity. S rostoucím počtem “lajků” se ale zvětšoval i počet těch, kteří se ptali, kdo vlastně za tímto profilem stojí a co přesně příspěvek znamená. Že jde “jen” o legrácku bez hlubší pointy totiž nepředpokládal téměř nikdo. Nyní je již všem otázkám konec – vaječnou záhadu totiž rozklíčovali její tvůrci přímo na Instagramu. 

Odhalení nejprve proběhlo přes platformu ZULU při Super Bowlu, který sledovala celá Amerika. Před dvěma dny se pak  objevilo krátké video i na profilu vajíčka, které odhalilo, že celé vaječné šílenství je vlastně kampaň na podporu duševního zdraví, i přímo uživatelům Instagramu na jejich síti. Video nabádá uživatele k tomu, aby vyhledali odbornou pomoc, pokud mají problémy se sociálními sítěmi a cítí se kvůli nim například ve stresu či pod tlakem. Na konci video vás pak vajíčko odkáže na webové stránky talkingegg.info, skrze které můžete najít odborníky právě přes mentální zdraví z celého světa. Českou republiku v tomto seznamu zastupuje Linka Bezpečí a Modrá Linka.

Předpoklady obrovského množství uživatelů se tak naplnily. Za “nejlajkovanější” fotkou v historii Instagramu skutečně stála o poznání hlubší myšlenka, než jen bezhlavý hon za “lajky”. Téma digitální zdraví je navíc v posledních měsících čím dál častěji propíráno, jelikož v něm odborná veřejnost spatřuje čím dál větší důležitost. Snad se tedy touto velmi zajímavou kampaní dostane důležitost digitálního zdraví v souvislosti se sociálními sítěmi do povědomí velkého počtu uživatelů. 

Egg

Dnes nejčtenější

.