Zavřít reklamu

Apple je prakticky od svého založení spojován s inovacemi, kterými nejednou předběhl svou dobu. Přestože zcela revoluční produkty či alespoň technologie v nich nepředstavuje v posledních letech tak často, jak by si nejeden jablíčkář přál, podle velkého množství úniků informací ve snaze vytvářet je nepolevuje. Jedním z nejzajímavějších produktů následujících měsíců či let z dílny Applu by tak měly být napřiklad chytré AR/VR brýle iGlass, na kterých společnost údajně pracuje již dlouhá léta. Jejich příchod předpovídali někteří analytici už na rok 2020, avšak kvůli nedávnému odchodu jednoho z nejdůležitějších inženýrů, který se na vývoji podílel dlouhé roky, by se mohlo jejich představení mírně odsunout. 

Říká vám něco jméno Avi Bar-Zeev? Pokud jste fanoušky AR/VR, vsadím se, že ano. Jedná se totiž o jednoho z nejdůležitějších mužů, který se podílel na vzniku HoloLens od Microsoftu, které vzbudily před pár lety ve světě nemalé nadšení. A právě tento muž se podařil již v roce 2016 Applu “ulovit” pro svůj projekt chytrých brýlí. Na tom podle dostupných informací pracoval až do ledna letošního roku, kdy se rozhodl ze společnosti odejít a post vedoucího prototypového týmu tak přenechat někomu jinému. Podle vyjádření, které Avi poskytl portálu Variety, však odchází v dobrém a s pocitem kvalitně odvedené práce. Dle jeho slov se totiž podařilo vytvořit několik klíčových prototypů, které by mohly znamenat v budoucnu úspěch. 

Rouška tajemství

Jak už bylo uvedeno výše, o chytrých brýlích z dílny Applu se šušká již poměrně dlouho a paradoxně ani samotný kalifornský gigant v tomto případě jazyk za zuby tak úplně nedrží. Není tomu totiž tak dávno, co v jednom z rozhovorů potvrdil práce na podobném produktu i šéf Applu, Tim Cook, který poznamenal, že technologie, které by Apple ke stvoření iGlass potřeboval, ještě nejsou na dostatečné úrovni. To se ale samozřejmě mohlo za uplynulé měsíce výrazně změnit. 

O designu či vlastnostech brýlí toho bohužel příliš mnoho nevíme. Šušká se však o použití 8K displeje pro každé oko či o speciálním operačním systému rOS, který bude vycházet z iOS a bude disponovat například i vlastním App Storem. Těžko však samozřejmě říci, zda se tyto pověsti zakládají na pravdě či nikoliv. 

apple ar glasses fb

Dnes nejčtenější

.