Zavřít reklamu

Minulý rok se při provalení skandálu s obřími úniky dat uživatelů Facebooku mimo jiné zjistilo, ze jeho šéf Mark Zuckerberg má přístup k jedné velmi žádané funkci. Mohl totiž mazat poslané zprávy skrze Messenger, aniž by se zobrazily příjemci. Od té doby čím dál více uživatelů tuto funkci vyžadovalo a nyní se jí konečně dočkali.

Pokud máte štěstí, nová funkce Messengeru, která umožňuje vymazat jakoukoliv zprávu, kterou jste poslali během posledních deseti minut, už je ve vaší aplikaci či na webu dostupná. Pokud však ne, nezoufejte – funkce se pozvolna rozšiřuje po celém světě a dostupná bude co nevidět i u vás. A jak tedy funguje? Zcela jednoduše. Messenger se vás po vybrání možnosti pro vymazání zeptá, zda ji chcete odstranit pouze u sebe, nebo pro všechny. Pokud zvolíte možnost „pro všechny“, zpráva se smaže i příjemci (či příjemcům v případě skupinové konverzace). Avšak vám i jemu se v místě zprávy zobrazí, že byla odstraněna, jak můžete vidět v galerii níže. Na prvním obrázku je zobrazeno to, co uvidíte v chatu vy. Na druhém informace, kterou uvidí příjemce a na třetí možnost výběru při mazání.

Příjemce se tedy v každém případě dozví, že jste nějakou zprávu poslali. Ty poslané v posledních deseti minutách můžete vymazat i pokud si ji už příjemce přečetl. Samozřejmě i nadále můžete mazat i starší zprávy, ty však z konverzace zmizí jen vám.

Takto vypadá mazání zpráv v aplikaci. My v redakci zatím štěstí neměli a novinka se nám zpřístupnila jen na webu, proto přikládáme screeny ze zahraničí: 

Myslíte si, že se jedná o užitečnou funkci i přesto, že se o zprávě příjemce vždy dozví? Skryjete sice obsah, ale ne skutečnost, že jste něco psali.

Facebook on an iPhone home screen drawing focus to the Facebook app and the accompanying Messenger app

Dnes nejčtenější

.