Zavřít reklamu

Aby byla jakákoliv služba ještě lepší, je třeba čas od času udělat jisté personální změny, které vnesou do jejího vývoje svěží vítr. Přesně to se nyní stalo i u týmu pracujícího na jablečné asistentce Siri a jejich vylepšení. Ač si Bill Stasior v čele tohoto týmu vedl velmi dobře, nejspíše cítil, že změna ve vedení by mohla Siri do budoucna značně prospět. Stasior byl vedoucím od roku 2012, kdy nahradil Adama Cheyera a Daga Kittlause, předtím pracoval v Amazonu. V současné době se nový šéf týmu Siri stále hledá.

Podle zpráv The Information ale Bill Stasior Apple neopustil. Není ale dosud jasné, jakou konkrétní roli bude ve společnosti sehrávat. Změna ve vedení je součástí snahy o jistou restrukturalizaci Johna Ginnandrea, který přišel do Applu v dubnu 2018 jakožto šéf strojního učení a strategie umělé inteligence. Původně měl pouze dohlížet na tým Siri. V prosinci se ale stal viceprezidentem celé této divize. Ginnandrea prosazuje, aby se tým Siri celkově soustředil na dlouhodobější zlepšování a nerazil cestu postupných minoritních upgradů.

Siri se nachází i v chytrém reproduktoru Apple HomePod:

Ginnandrea před vstupem do Applu strávil osm let v Googlu. Předtím zvládl založit společnosti Tellme Networks a Metaweb Technologies. Do Applu byl přibrán v době, kdy Siri čelila kritice kvůli nedostatkům ve srovnání s konkurenčními hlasovými asistenty. S iOS 12 je ale jablečný hlasový asistent opět o něco chytřejší díky nové funkci Zkratky. Díky politice, kterou Ginnandrea razí, se tak možná dočkáme každý rok s příchodem nového iOS pořádné porce nových funkcí. Můžeme jen doufat, že někdy slyšel o jazyku českém.

siri

Dnes nejčtenější

.