Zavřít reklamu

Herní odvětví Microsoftu se nesoustředí pouze na hry pro PC a konzole. Chystá se totiž přivést jednu z velmi oblíbených funkcí na Nintendo Switch, Android a především iOS. Mluvíme tu o cross-platform hraní skrze Xbox Live, tedy podporu multiplayeru mezi hráči na různých platformách.

Oznámení cross-platformu pro Nintendo Switch, Android a iOS si Microsoft nejspíše schovává na konferenci GDC 2019, která začíná už 19. března. Informaci se podařilo vypátrat právě z rozvrhu GDC. Xbox Live, skrze které hráči na Xboxu hrají (v některých případech i s hráči na PC), je už nyní jednou z největších sítí v herním trhu. Jeho rozšíření na mobilní platformy by jistě uživatelskou základnu velmi rozšířilo.

Takto vypadá na iPhonu prostředí aplikace Xbox Game Pass: 

Výhody, které potěší

Microsoft se snaží pomoci vývojářům přinést své tituly na co největší počet zařízení a právě Xbox Live jim v tom má pomoci. Dočkat bychom se tak kromě cross-platfnorm hraní mohli i získávání achievementů, možnosti psát zprávy s přáteli a také hlasového party chatu.

Ze strany Microsoftu se jedná o logický krok, vezmeme-li v potaz, jak je mobilní trh momentálně důležitý a neustále se rozrůstá. Mnoho her v dnešní době může nabídnout plnohodnotný zážitek i na mobilních zařízeních. Příkladem může být například Fortnite. Využijete možnosti cross-platform hraní mezi iOS, Androidem a Switchem?

xbox magic mouse

Dnes nejčtenější

.