Zavřít reklamu

Když se z internetového prohlížeče Safari pokusíte cokoliv stáhnout, tak se vám ve výchozím nastavení veškeré soubory a adresáře stahují do složky Stahování. Takto může velice jednoduše vzniknout mezi všemi staženými soubory zmatek a můžete o nich ztratit přehled. Abyste zbytečnému zmatkování předešli, tak v macOS existuje možnost, díky které si můžete zvolit, kam se stažené soubory budou stahovat. Popřípadě také existuje možnost, kdy se vám při stahování souborů zobrazí okno, ve kterém si zvolíte, kam se soubor uloží. Zdržme se tedy úvodních formalit a pojďme se podívat, jak na to.

Jak nastavit ukládání stažených souborů

Pokud si chcete změnit přednastavení pro ukládání souborů stažených z internetu, tak se prvně přesuňte do aktivního okna prohlížeče Safari. Poté v horní liště klikněte na tučný text Safari a z rozevíracího menu, které se zobrazí, zvolte možnost Předvolby… Otevře se nové okno, ve kterém se v horním menu ujistíme, že se nacházíme v sekci Obecné. Zde už poté stačí v dolní části okna u textového pole Umístění stažených souborů rozkliknout možnosti, kde si můžete nastavit buď jinou cestu pomocí volby Jiné, či volbu, při které se vás Safari vždy zeptá, kam se má soubor uložit.

Osobně jsem byl na „ptaní se“ prohlížeče, kam chci soubor uložit, zvyklý z Windows. Po přechodu na macOS jsem tuto změnu nijak nevyžadoval. Když jsem však zjistil, že i v Safari tato možnost existuje, tak jsem ani chvíli neváhal a okamžitě jsem si ji nastavil. Mám totiž rád pořádek a zároveň ne vždycky chci stahovaný soubor uložit do složky Stahování.

Safari

Dnes nejčtenější

.