Zavřít reklamu

Stížnosti jablečných uživatelů na některé prvky produktů od Applu jsou mnohdy poměrně vtipné. Vzpomeňme třeba na poprask okolo emoji zrzků, kteří požadovali „stejná vlastová práva“ jako lidé s jinými barvami vlastů, kteří měli na iPhonech daleko větší možnosti pro různé úpravy. Ze stejného soudku pochází i nejnovější stížnost, ve které hraje hlavní roli svítilna.

Někteří uživatelé nejnovějších jablečných telefonů, počínaje iPhonem X, si začínají stěžovat na náhodné zapnutí jejich svítilny. To je způsobeno změnou uživatelského prostředí, kdy od „Xka“ Apple ustoupil od ikonického Home Buttonu a implementoval do svých telefonů režim ovládání pomocí gest. Právě to ovlivnilo i uzamčenou obrazovku iPhonu, na které nyní nalezneme tlačítko na zapnutí svítilny. Problém však je, že se svítilna na displeji mnohým uživatelům velmi jednoduše spouští v kapse i při letmém dotyku. Po Applu proto žádají uspokojivé řešení, které by jejich problém odstranilo.

Mnozí lidé si problému všimli až v momentě, kdy je například lidé na ulici upozornili na zapnutou svítilnu. Jiní zase spatřili prosvítající světlo přes jejich kalhoty či kapsy. Krom veřejného trapasu se však rozsvícená svítilna podepisuje i na výdrži baterie, která se tak zkracuje, což může způsobit v situacích, kdy má uživatel málo nabitý telefon, ale ještě jej potřebuje pár hodin využívat, značný problém.

Prohlédněte si v galerii iPhone X, počínaje kterým došlo k umístění tlačítka svítilny na zamknutou obrazovku:

Applu se doposud ozvalo na 488 uživatelů, kteří po něm žádají odstranění tlačítka ze zamčené obrazovky. Další uživatelé navíc stále přibývají. I přesto je však skupina „postižených“ uživatelů stále relativně malá a je velmi pravděpodobné, že se její stížností Apple zabývat nebude. Na druhou stranu jsme se však v minulosti přesvědčili o tom, že některé stížnosti řešit bleskurychle, přestože se týkaly jen malého procenta uživatelů. Skvělým příkladem jsou výše zmíněné změny emoji, které se některým uživatelům zkrátka a dobře nelíbí.

Pokud se i vy potýkáte s tímto problémem, musíme vás zklamat. Jak už jste asi pochopili z předchozích řádků, spolehlivé řešení tohoto problému neexistuje. Tlačítka totiž nelze aktivovat ani žádným jiným způsobem omezit. Pomoci by však alespoň trochu mohlo nastavení citlivosti 3D Touch na největší tlak, který je potřeba ke zaktivování funkce. Ani to však nebude samozřejmě fungovat zcela stoprocentně.

iphone-x-xs-baterka

Dnes nejčtenější

.