Zavřít reklamu

Před pár dny jste se na našem magazínu mohli dočíst o plánovaném spojení Facebooku, Instagramu a WhatsAppu. Zprvu se sice jednalo o pouhé spekulace, nicméně během včerejšího hovoru Marka Zuckerberga s investory ohledně posledního finančního čtvrtletí Facebooku šéf této sociální potvrdil, že je spojení skutečně v plánu. Dle něj společnost tuto možnost zamýšlí již delší dobu, avšak její realizace se ještě letos nedočkáme.

Co Zuckerberg na celém propojení nejvíce vyzdvihoval, je zlepšení takzvaného end-to-end šifrování, díky čemuž by mohl uživatel z Messengeru napsat kompletně zašifrovanou zprávu svému příteli na WhatsApp. Bezpečnost našich konverzací by se tak výrazně zvýšila, přestože by byla komunikace jednodušší. „Přesně tohle je směr, kterým bychom se měli uchýlit,“ sdělil během zmiňovaného hovoru s investory Zuckerberg. Dle jeho slov je celý projekt stále ve svých plenkách a před rokem 2020 bychom jej očekávat neměli.

Propojením třech chatovacích služeb by se dle Zuckerberga vyřešila i celá řada dalších problémů. Perfektním příkladem jsou někteří lidé, kteří využívají funkci Marketplace na Facebooku, ale píšou veškeré zprávy jen přes WhatsApp. Přesně tito „multiplatformáci“ by mohli z novinky těžit nejvíce.

Na závěr Mark Zuckerberg dodal, že by celý projekt mohl vyústit v aplikaci (i když nadále zůstanou tři samostatné „appky“) podobnou námi dobře známé iMessage. Uživatel by poté totiž disponoval schopností ovládat SMSky, zprávy, fotografie a Facebook daleko jednodušeji. Nechme se však překvapit, s čím nakonec Facebook přijde. Jak totiž Zuckerberg několikrát zdůraznil, celý projekt je v plenkách.

snapchat-2480959_1280

Dnes nejčtenější

.