Zavřít reklamu

Zatímco prodeje iPhonů, iPadů a Maců Applu v posledních měsících příliš velkou radost nepřináší, u služeb je situace přesně opačná. Kategorie, do které spadá iTunes, App store, Mac App Store, Apple Music, Apple Pay, iCloud a AppleCare, totiž navázala v posledních třech měsících loňského roku na růst z předešlých čtvrtletí a Applu opět přinesla obří zisky. 

V posledním čtvrtletí roku 2019 se podařilo ze služeb Applu vytěžit těžko uvěřitelných 10,9 miliard dolarů, tedy o téměř dvě miliardy více, než tomu bylo ve stejném období před rokem. O tento skvělý výsledek se postaraly všechny důležité trhy, jelikož na všech zaznamenal Apple rekordní tržby. 

Obrovské oblibě se těší mezi uživateli platební služba Apple Pay. Přes tu bylo v předešlých třech měsících uskutečněno na 1,8 miliardy transakcí, což je mimochodem dvakrát více než ve 3. čtvrtletí loňského roku. Co se pak týče celkového počtu uživatelů, využívajících placené služby Applu, ten již podle Applu přesáhl 360 milionů. V roce 2020 by pak mělo toto číslo podle finančního ředitele Applu atakovat půl miliardy. 

Slušné peníze generuje Applu i iCloud a jeho tarify za vyšší úložiště. Takto si je změníte:

Čím dál důležitější

Apple se netají tím, že jsou pro něj jeho služby a zisky z nich rok od roku důležitější. Dle svých slov dokonce počítá s tím, že v roce 2020 ze služeb vytěží na 14 miliard dolarů každé čtvrtletí. Vzhledem k tomu, jak se mu daří zisk z této kategorie zvyšovat, se tento cíl zdá více než reálný. 

Snad se tedy i my v České republice a na Slovensku již brzy dočkáme spuštění jedné z nejoblíbenějších jablečných služeb – Apple Pay. To mělo dostat zelenou už na konci loňského roku, avšak kvůli zdlouhavým jednáním s bankami nakonec Apple jeho start odsunul na přelom ledna a února a později pak na přelom února a března. Doufejme tedy, že se již další posun neuskuteční a iPhonem si v obchodě zaplatíme co nevidět. 

apple services fb

Dnes nejčtenější

.