Zavřít reklamu

Apple včera večer ohlásil své finanční výsledky za první finanční kvartál letošního roku. Jedním z nejpřekvapivějších závěrů je fakt, že příjmy z kategorie „Nositelné, domácnost a doplňky“ – dříve známé jako „Ostatní“ – předčily příjmy z prodejů iPadů a dohání i kategorii Mac. Celkově tato kategorie vynesla za daný kvartál 7,3 miliard dolarů. Příjmy z iPadu činily 6,7 miliard dolarů a z Macu 7,4 miliard dolarů.

Kategorie „Nositelné, domácnost a doplňky“ si tedy oproti loňskému kvartálu polepšila o 33 %. Do této kategorie spadají nejenom Apple Watch a AirPods, ale také HomePod, Apple TV, produkty řady Beats, iPod touch, a doplňky jak od Applu, tak od výrobců třetích stran. Největší zásluhu na raketovém vzrůstu příjmu z této kategorie má ale nositelná elektronika. Apple Watch zaznamenaly za čtvrtý kvartál roku 2018 padesátiprocentní nárůst a dá se předpokládat, že na této úrovni se postup určitě nezastaví. Společnost Apple přesná čísla, týkající se prodejů Apple Watch, nezveřejňuje a zveřejňovat nebude, na základě četných analýz ale není těžké dojít k závěru, že se prodávají čím dál lépe.

Lví podíl na úspěchu nové kategorie mají i nové Apple Watch: 

Dá se předpokládat, že se bude kategorii „Nositelné, domácnost a doplňky“ dařit i nadále. Apple se totiž dle dostupných informací chystá již brzy představit druhou generaci sluchátek AirPods, na kterou již dlouhé měsíce čekají miliony jablečných fanoušků. V září letošního roku by pak měly dorazit i nové Apple Watch, které by se mohly pochlubit mimo jiné senzorem pro neinvazivní měření hladiny cukru v krvi. Překonání příjmu z iPadů a Maců je tak skutečně jen otázkou času.

Apple Watch AirPods FB

Dnes nejčtenější

.