Zavřít reklamu

Kalifornský gigant se na svém youtubovém kanále pochlubil parádním videem, v kterém nám ukazuje kompletní tvorbu jejich reklamních spotů s názvem Made on iPad Pro. V těch se právě loňský iPad Pro postaral doslova o vše. Byl využit pro natáčení, editaci videa, animace a dokonce i pro tvorbu samotné podkladové hudby. Díky této sérii videí Apple dokazuje, že uživatelé iPadu Pro si na 100 % vystačí pouze s tímto tabletem a pro svou práci mohou téměř veškeré příslušenství odložit stranou. Ve videu jablečná společnost taktéž vyzdvihuje aplikace Filmic Pro, pomocí které došlo k natočení všech potřebných videí.

Jak probíhala tvorba videí Made on iPad Pro:

Jak můžete sami vidět, za na první pohled relativně jednoduchým a krátkým reklamním spotem stojí skutečně spousta práce. Poměrně zajímavé však je, že je valná většina záběrů nahrána skutečnými herci bez větších počítačových úprav, jen se spuštěnými softwary na iPadu.

 

Náhrada počítače?

Již od představení nového iPadu Pro se jej snaží Apple svým fanouškům ukazovat jakožto skvělou náhradu klasického počítače. Tato myšlenka se však u mnoha z nich nesetkává s příliš velkým nadšením. Systém iOS je totiž v porovnání s macOS v mnoha ohledech poměrně omezený, kvůli čemuž se nedá o plnohodnotné náhradě Macu iPadem hovořit. Zamrzí ale i taková „hloupost“ jako absence podpory myši, po které někteří uživatelé volají již dlouhá léta. Ale kdo ví. Novinka má výkonu na rozdávání a bude jen na Applu, jak jej využije. Třeba se v budoucnu skutečně dočkáme na iPadech i podpory macOS, díky které bychom je již za náhradu Maců považovat mohli.

made-on-ipad-pro-fb

Dnes nejčtenější

.