Zavřít reklamu

Že jsou produkty od Applu celosvětově velmi oblíbené není již pěkných pár let díky jejich prodejním úspěchům pochyb. Přemýšleli jste však někdy nad tím, kolik zařízení v v současnosti ve světě aktivně využíváno? Pokud ano, máme pro vás skvělou zprávu. Přesně na tuto otázku totiž včera večer přinesl při rozhovoru s investory šéf Applu, Tim Cook, odpověď. 

Podle lodivoda Applu bylo na konci loňského prosince ve světě aktivních 1,4 miliardy jablečných zařízeních, které byly nejvíce zastoupeny iPhony, iPody touch, iPady, Macy, Apple TV a Apple Watch. Velmi zajímavé je i to, že z celkového počtu 1,4 miliardy zařízení tvořily iPhony skoro až neuvěřitelných zhruba 64 %, čili 900 milionů zařízení. 

iPhony jsou a pravděpodobně i dalších několik let budou hlavním klíčem úspěchu Applu:

Applu se tak velmi slušně daří svou základnu aktivních zařízení rozšiřovat i přes zhoršené prodeje iPhonů, Maců a iPadů. Meziročně si totiž polepšil o 100 milionů aktivních produktů. Kdybychom se pak podívali ještě dále do minulosti, zjistili bychom, že v lednu 2016 čítala jeho aktivní základna zařízení “jen” jednu miliardu produktů. 

Stále se zvyšující počet aktivních zařízení dělá Applu radost hned z několika důvodů, přičemž jedním z nejdůležitějších je bezpochyby stále se zvyšující zisk z jeho služeb. Ty jsou totiž díky čím dál větší základně využívány čím dál větším počtem lidí a již řadu let představují pro Apple velmi důležitý druh příjmu, na kterém bude dokonce podle některých analytiků v budoucnu své podnikání stavět. To ostatně naznačil nedávno i Tim Cook v jednom z rozhovorů, ve kterém se nechal slyšet, že Apple na letošní rok chystá spuštění hned několika nových služeb, na kterých tvrdě pracoval několik let.

iOS Apps fb

Dnes nejčtenější

.