Zavřít reklamu

Zatímco letos v září bychom se měli dočkat krom dvou iPhonů s OLED displeji i jednoho s LCD displejem, v příštím roce by měla nastat v tomto směru revoluce. Apple by totiž měl údajně dát LCD sbohem a spoléhat už jen na OLED displeje. Pokud by se však kalifornský gigant pro kompletní přechod na OLED skutečně rozhodl, znamenalo by to pro něj mimo jiné nutnost zajistit si dostatek displejů od renomovaných dodavatelů. A právě jedním z nich by se rád stal i Sharp. Ten podle dostupných informací dokonce začal upravovat své výrobní linky pro vytváření malých panelů pro smartphony.

Tato spolupráce by dávala smysl, jelikož Sharp je dceřinnou společností Foxconnu, který s Applem už roky spolupracuje. Pokud se tedy Sharp skutečně stane dodavatelem OLED panelů, byl se tak přímým konkurentem současných dodavatelů Samsungu a LG. O druhé jmenované společnosti jsme se v souvislosti s výráběním displejů pro iPhony dozvěděli až v září minulého roku. Apple tehdy udájně zaplatil LG 2,7 miliardy dolarů na výrobu výrobní linky, která se měla zaměřovat pouze na displeje pro nové iPhony XS a XS Max.

Obecně se očekává, že zakázky na OLED panely budou stále vyšší napříč všemi výrobci smartphonů. OLED displeje brzy nemají být záležitostí pouze nejvyšší třídy, ale objevovat se začnou i u smartphonů střední třídy. LCD technologie u smartphonů se tak začne pomalu přesouvat do ústraní.

V tuto chvíli je samozřejmě velmi těžké říci, zda se Sharp do dodavatelského řetězce displejů pro iPhony zapojí či nikoliv. Vzhledem k tomu, že by se rád Apple zbavil závislosti na Samsungu, od kterého odebírá obrovské množství OLED displejů, se však zdá navázání alespoň drobné spolupráce poměrně pravděpodobné.

oled-versus-lcd

Dnes nejčtenější

.