Zavřít reklamu

Tisková zpráva: Otec Applu, jak se Stevu Jobsovi často přezdívá, byl bezesporu velmi kontroverzní osobnost, která se po celý svůj život řídila vlastními pravidly pramenícími z jeho vnímání světě. Právě díky své netypické nátuře, která mnohým doslova pila krev, však Jobs dotáhl Apple z malé garáže jednoho z amerických domů až na výsluní. Byl to totiž právě on, kdy své vize velmi rád tavil v realitu a to i přesto, že se mnohdy zdály prakticky nerealizovatelné. Slovo “nejde” však ve Stevově slovníku zkrátka nebylo.

Nápady na své revoluční produkty a prvky v nich čerpal mnohdy ze světa kolem sebe a z věcí, které jeho samotného naplňovaly. Skvělým příkladem je třeba jeho obrovská obliba v kaligrafii. Ta ho na vysoké škole, kterou nedokončil, uchvátila natolik, že ani jednu přednášku na toto téma nevynechal. Nabyté znalosti poté skvěle využil pro návrh fontů do počítače Mac, tedy pro produkt, kterou hvězdnou cestu Applu odstartoval. Mistry v kaligrafii se však můžete stát velmi jednoduše i vy.

Pokud vás stejně jako Jobse kaligrafie a lettering fascinuje, mohli byste své znalosti ještě více prohloubit v první české online škole zaměřené právě na tyto dvě věci. Tato škola má na výběr mnoho kurzů od brushletteringu přes lettering tužkou až po kurzy Letteringu na iPadech, které jsou pro nás, jablíčkáře, asi nejzajímavější.

Kurz na iPadu je zaměřený jak na lettering a kaligrafii, tak i na funkcionality Procreate – konkrétně jak se dají na lettering využít spolu se spoustou tipů a triků. Nemusíte se přitom obávat žádné nudné teorie – v průběhu celého kurzu totiž budete jen a pouze tvořit. Škola též nabízí různé add-ons doplňky pro Procreate, které vám mohou pomoci ve vašem kaligrafickém růstu.

Studenti se mohou těšit na individuální přístup, kdy ke každé své práci obdrží zpětnou vazbu. Obávat se nemusí ale ani časového tlaku, jelikož kurz pro ně zůstane odemčený navždy a tudíž si budou moci postupem času své znalosti oprašovat. Po absolvování celé výuky pak jsou účastnici schopni vytvářet skutečně působivá díla, přičemž pár z nich si můžete prohlédnout i na tomto Instagramu.

Pokud by vás tedy kaligrafie zajímala více do hloubky, navštivte web letterart.cz a přihlaste se do příslušného kurzu. A kdo ví, třeba se z vás díky ní stane i druhý Steve Jobs.

06
06

Dnes nejčtenější

.