Zavřít reklamu

Většina z nás dává přednost sledování filmů v televizi a nebo alespoň na nějaké větší obrazovce v podobě iPadu či MacBooku. Ne každý však větší přenosné zařízení vlastní a myslím si, že přehrávání filmů na iPhonu rozhodně není nic špatného. Pokud máte před sebou dlouhou cestu nebo dlouhý let, tak vám právě váš iPhone může sloužit jako perfektní přehrávač filmů. Klasickým způsobem do iPhonu film nenahrajete – museli byste si jej koupit. Jak už to ale bývá, existují různé fígle, pomocí kterých můžete často „zakázané“ funkce převést do reality a v tomto případě to není jinak. Jak tedy do iPhonu přesunout film?

Jak přenést film do iPhonu

Na našem iPhonu je nejdříve nutné, abychom si stáhli aplikaci VLC for Mobile – můžete tak učinit pomocí tohoto odkazu. Po stažení už je přesunutí velice jednoduché. Filmy můžete přenášet do iPhonu buď bezdrátově pomocí Wi-Fi a nebo drátově s pomocí iTunes. Pojďme se společně na obě možnosti podívat.

Přesun pomocí Wi-Fi

Po stažení aplikace VLC for Mobile aplikaci spusťte a projděte si prvotním nastavením. Jakmile se dostanete do prostředí VLC, tak klikněte v levém horním roku na ikonu kuželu a z menu, které se zobrazí, aktivujte možnost Sdílení skrze WiFi. Pod možností se poté objeví dvě adresy – obě dvě jsou naprosto identické a odkazují na webové rozhraní aplikace VLC. Na vašem Macu tedy otevřete Safari a do pole pro URL adresu vložte adresu ve formě čísel z mobilní aplikace – adresa má podobu http://192.168.x.x. Jakmile se dostanete do webového rozhraní, tak už pouze stačí do okna přesunout film k nahrání do iPhonu, popřípadě stačí kliknout na ikonu „+“ v pravém horním rohu. Jakmile vyberete film, tak už pouze stačí počkat, dokud se nepřesune.

Obě zařízení, tzn. jak iPhone, tak Mac, musí být v tomto případě připojeny na stejnou síť. Nevýhodou přenosu přes WiFi je v mém případě vcelku pomalá rychlost, a tak dávám přednost klasickému kabelu.

Přesun pomocí iTunes

Pro přenesení filmů přes iTunes je nutné, abyste svůj iPhone připojili k počítači či Macu pomocí kabelu. Poté spusťte program iTunes a v horní části obrazovky klikněte na ikonu vašeho zařízení. V levém menu poté klikněte na záložku Sdílení souborů a rozklikněte možnost VLC. Zde už poté stačí jen kliknout na tlačítko Přidat… a vybrat film, který chcete do iPhonu přenést. V horní liště poté můžete sledovat postup nahrávání do iPhonu. Jakmile je kopírování u konce, tak můžete iPhone od počítače odpojit.

V tomto případě je přesun opravdu rychlý a 2 GB film jsem do iPhonu přenášel něco málo přes minutu. Nevýhodou je samozřejmě použití kabelu, ale dle mého názoru je i v dnešní bezdrátové době tato možnost lepší, než využití webového rozhraní a přenosu přes Wi-Fi.

Dle mého názoru je tato možnost opravdu jednoduchá. Pokud potřebujete z jakéhokoliv důvodu do vašeho iPhonu přenést film či jakékoliv jiné video, tak je aplikace VLC for Mobile tím pravým ořechovým. Celý proces přenášení filmu doopravdy zabere jen pár minut a pokud si filmy nechcete kupovat, tak vám mohu tuto metodu jen a jen doporučit.

iphone_letadlo_fb

Dnes nejčtenější

.