Zavřít reklamu

O mizerných prodejích loňských iPhonů slyšíme téměř ze všech stran, přičemž jako největší zklamání je označován model XR. Od toho se obecně očekávaly obří prodeje, nicméně na mnoha trzích se neprodává ani zdaleka tak, jak Apple zamýšlel. V USA se mu však podle čerstvých informací v uplynulém čtvrtletí dařilo slušně.

Podle analytiků z CIRP byl model XR za velkou louží v uplynulém čtvrtletí nejprodávanějším iPhonem. Analytici dále v čerstvé zprávě uvedli, že ze všech prodaných iPhonů v USA  za uplynulé čtvrtletí má „XRko“ podíl skoro 40 %. Prodeje jsou doopravdy slušné, což dokazuje i fakt, že po sečtení prodejů iPhonů XS a XS Max mají prémiové vlajkové lodě podíl jen 25 %. Pokud se na infromace podíváme blíže, tak zjistíme, že nejhůře je na tom iPhone XS, což je dle mho názoru opravdu pozoruhodné. iPhone XS Max totiž v prodejích porazil iPhone XS více než dvojnásobně.

iPhone XR:

Zpráva se také zmiňuje o důležitém aspektu při vybírání iPhonu – možnost volby úložiště. Právě možnost vybrat si úložiště by mělo hrát Applu v budoucnu do karet. Uživatelé, kteří totiž prahnou po nových zařízeních, si jednoduše nechtějí koupit pouze základní model, ale raději sáhnou po „zlaté střední cestě“. Takto utratí za telefon o několik tisíc korun více, i přesto, že to ani nepotřebují. Tímto si Apple v závisloti na zařízení může na každém zákazníkovi vydělat o 50 až 200 dolarů více.

prodeje_iphone_xr_us

Od minulého roku se počet uživatelů, kteří sáhli po větším, než základním úložišti, zvýšil z 33 % na 38 %. Pětiprocentní nárůst se nemusí zdát nikterak výrazný, avšak věřte, že pro Apple je tohle opravdu veliké číslo. Další informace, konkrétně o prvním fiskálním kvartálu roku 2019, se od Applu dozvíme už 29. ledna.

iPhone XR lsa FB

Dnes nejčtenější

.