Zavřít reklamu

V současné době na trhu nalezneme jen dvoje sluchátka, která se mohou pyšnit tím, že pochází přímo z dílny Apple. Pokud pomineme všechna sluchátka značky Beats by Dre, která jak všichni víme spadají pod křídla jablečné společnosti, tak si můžeme pořídit pouze EarPods a AirPods. To by se podle Marka Gurmana z agentury Bloomberg mohlo již brzy změnit.

Gurmanovi, jehož zdroje se řadí mezi ty nejspolehlivější, se podařilo zjistit, že by měl Apple svá náhlavní sluchátka světu představit už ve druhé polovině letošního roku. V úvahu tak připadá jejich představení po boku nových iPhonů v září, potažmo speciální event v říjnu, na kterém by mohl Apple ukázat nové Macy a popřípadě iPady Pro, jako tomu bylo vloni. Původně jsme se sluchátek měli dle Gurmana dočkat hned na začátku roku 2019. Své plány však musel Apple nakonec přehodnotit. Důvodem zpoždění je blíže nespecifikovaný problém s vývojem, který dokončení produktu o pár měsíců pozdržel.

Takto by mohla sluchátka vypadat:

Sluchátka by měla být zasazena do vyšší cenové kategorie, kde se stanou možnou alternativou sluchátkům Beats – avšak ponesou logo značky Apple. Cílit by měly především na audiofily či profesionální hudebníky, kteří vyžadují tu nejvyšší kvalitu a jsou za ní ochotni i náležitě zaplatit.

Uvidíme, zda se tedy nakonec Gurmanova slova naplní či nikoliv. Faktem však je, že s podobnou prognózou přišel v minulém roce i analytik Ming-Chi Kuo, kterému jeho zdroje potvrdily to samé. Příchod této novinky se tak zdá poměrně nadějný.

hajek-apple-headphone-hp10

Dnes nejčtenější

.