Zavřít reklamu

Možná si vzpomínáte, jaké to bylo pozdvižení, když Apple u iPhonů 7 a 7 Plus odstranil 3,5 mm jack. Jeden tábor jablíčkářů tehdy říkal, že budoucnost je bezdrátová, druhý naopak nadával na nutnost používat redukci nebo si pořídit bezdrátová sluchátka. Postupem času však začaly jack konektory odstraňovat i další výrobci a krok Applu se tak ukázal jako správný, nicméně ani zdaleka ne poslední co se týče odstraňování důležitých prvků z telefonu. Společnost Meizu totiž představila smartphone, který minimálně provedením vyrazí dech právě díky absenci pro smartphony typických věcí. Meizu Zero nemá totiž žádné konektory, tlačítka a ani mřížku na reproduktor. Dle společnosti Meizu jde o první bezdrátový smartphone na světě. Díky absenci veškerých konektorů lze ocenit překrásné keramické unibody šasi, ve kterém se díky absenci konetorů a různých záhybů nebude shromažďovat prach a nečistota. Jak ale tedy takový smartphone může fungovat?

Reproduktor je ukrytý pod displejem, hlasitost se pak ovládá kapacitním rámem citlivým na tlak. Nabíjet telefon lze díky bezdrátové 18W nabíječce, která je dle slov zástupců Meizu nejrychlejší na světě. Za její pomoci lze také do smartphonu přenášet data, což lze i skrze Wi-Fi a mobilní sítě. Marně byste hledali i slot pro SIM kartu. Meizu Zero se spoléhá výhradně na technologii eSIM. Odemykání probíhá za pomoci čtečky otisků prstů implementované v displeji.

Takto vypadá Meizu Zero (zdroj):

Ve smartphonu lze nalézt Snapdragon 845, přední 20 MPx kameru, zadní duální fotoaparát s 12 a 20 MPx objektivy. Kapacita baterie, úložiště, paměť RAM, dostupnost, cena a rozlišení 5,99“ AMOLED displeje doposud není veřejnosti známo. Díky unibody keramickému tělu je certifikace IP68 samozřejmostí. Co na Meizu Zero říkáte? Může se stát konkurentem iPhonu XS nebo je na takový druh smartphonu ještě opravdu brzy?

meizu-fb

Dnes nejčtenější

.