Zavřít reklamu

Zatímco na řadové pozice mnoha divizí Apple nábor zaměstnanců zamrazil, kvalitní vedoucí pracovníky ve svých řadách vždy rád přivítá. Svědčí o tom i čerstvé najmutí skutečně zajímavé posily se zvučným jménem, jejíž práce by mohla hrát u budoucích jablečných produktů prim.

Řady zaměstnanců společnosti Apple obhatil Soonho Ahn, který byl dosud u konkurenčního Samsungu zodpovědný za vývoj baterií. Soonho Ahn pracoval v příslušné divizi u společnosti Samsung jako senior viceprezident do roku 2015. Náplní jeho práce byl vývoj lithiových baterií a technologie baterií příští generace. I v Applu bude mít Ahn na starost vývoj baterií a povede příslušné oddělení.

Apple u svých produktů v minulosti používal baterie od Samsungu. Najmutí Soonho Ahna do čela příslušné divize by ale mohlo napovídat tomu, že firma možná pracuje na výrobě svých vlastních baterií, aby snížila svou závislost na dodavatelských řetězcích třetích stran. Z podobného důvodu začal Apple například pracovat na své vlastní MicroLED technologii pro displeje.

Snaha Applu o co největší nezávislost a samostatnost je znát i v jiných směrech – počátkem minulého roku začal například vyjednávat s těžařskými společnostmi o možném přímém odkupu kobaltu, který je jednou z hlavních surovin pro výrobu lithium-ionových baterií. V loňském roce se rovněž objevily spekulace o tom, že Apple plánuje také výrobu vlastních koprocesorů, grafických čipů a dalších komponent.

iphone-7-plus-rozebrani-battery-fb

Dnes nejčtenější

.