Zavřít reklamu

Jen těžko byste hledali ve stávající nabídce Applu produkt, který je vychvalovaný více než sluchátka AirPods. Těm se sice zprvu mnozí smáli za jejich design a poměrně vysokou cenu, díky parádním funkcím, kvalitnímu zvuku a skvělé konektivitě napříč jablečným ekosystémem se ale ve světě nyní těší neutichající popularitě. Jelikož jsme se však jejich představení dočkali již před více než dvěma lety, konkrétně 7. září 2016, čím dál hlasitěji se hovoří o příchodu jejich druhé generace. A právě ta by měla podle asijského portálu DigiTimes v první pololetí letoška dorazit a přinést několik nových funkcí. 

Podle DigiTimes, který svou zprávu opírá o informace z dodavatelského řetězce, bychom se měli letos dočkat mírně přepracovaného designu AirPods, který umožní mimo jiné určité funkce pro monitorování zdraví. O co přesně by mělo jít však v tuto chvíli jasné není. Nicméně z patentů, které jsme měli možnost v uplynulých měsících vidět, by Apple rád přes senzory v AirPods monitoroval dokonce i srdce. Otázkou ale je, zda je toho s nynější úrovní technologií vůbec schopen. Je totiž jasné, že podobné prvky by si vyžádaly nemalou spotřebu energie, kterou by však musela zajistit miniaturní baterie, jejíž výdrž není ani v případě 1. generace zcela ideální. 

Máme se začít těšit?

Obecně se dá říci, že zdroje DigiTimes se řadí spíše mezi průměrné a tudíž z nich nelze stoprocentně vycházet. Pravdou však je, že o příchodu druhé generace AirPods v první polovině letoška jsme slyšeli už víckrát a to i od předních světových analytiků v čele s Ming-Chi Kuem. Nicméně valná většina z nich se shodovala na tom, že druhá generace sluchátek žádné revoluční změny nepřinese, jelikož si je Apple schovává až pro generaci třetí, která je již též ve vývoji. Na druhou stranu nelze vyloučit, že se Apple přeci jen nepokusí nějakou menší “ochutnávku” senzorů pro zdraví do AirPods 2 přeci jen přidat a vyzkoušet si tak na nich, zda mají v tomto typu produktu vůbec smysl. 

A jaké novinky byste u AirPods 2 nejraději viděli vy? Lákají vás nové funkce a změna designu, nebo by bohatě stačila lepší výdrž baterie, vylepšený zvuk a popřípadě nová barevná varianta? A jakou cenu by měl dle vás Apple u novinky nasadit? 

airpods FB

Dnes nejčtenější

.