Zavřít reklamu

Jen těžko bychom si ještě před pár měsíci dokázali představit, že by byl někdo schopný Applu zabránit kdekoliv na světě prodávat iPhony. Přesto všechno se však přesně tato věc jeho nynějšímu úhlavnímu nepříteli, výrobci čipů Qualcommu, povedlo a to hned dvakrát – konkrétně v Číně a Německu. Zatímco však v Číně si Apple ze zákazu příliš nedělá a po softwarovém updatu své iPhony prodává vesele dál, v Německu byl nucen některé telefony stáhnout z obchodů. Ani to však Qualcommu nestačí.

Když Apple v prosinci iPhony z Německa stahoval, ve svém tiskovém prohlášení uvedl, že se zákaz týká pouze jeho Apple Storů a Online Storu, čímž de facto zákazníkům, kteří měli o straší modely zájem, poradil, že jsou stále dostupné u prodejců třetích stran. To se však Qualcommu ani za mák nepozdávalo a tak vytáhl do boje proti Applu znovu – tentokrát proti jeho tiskové zprávě. Ta je totiž dle něj klamavá, jelikož zákaz prodeje by měl platit po celém Německu a stahovat by se měl jak na Apple, tak i na ostatní prodejce.

iPhone 7 byste v Apple Storu v Německu hledali marně:

Německý soud dal Qualcommu na konci minulého týdne za pravdu a Applu nařídil, aby svou tiskovou zprávu, kterou vydal jakožto vyjádření k rozsudku v Německu, poupravil a to poměrně radikálně. Části o prodeji zakázaných iPhonů, které byly dle soudu naprosto zavádějící, z ní totiž měl nařízeno odstranit, což kalifornský gigant nakonec udělal. Pokud si však myslíte, že je s prodeji zakázaných iPhonů na německém trhu utrum, jste na omylu. Podle dostupných informací totiž stále není problém u našich sousedů některý z modelů pro rok 2017 či 2016 sehnat. Změna znění tiskové zprávy je tak ve výsledku spíše nepodstatná.

qualcommem-iphone-fb

Dnes nejčtenější

.