Zavřít reklamu

Pokud vlastníte alespoň jedno z flotily zařízení jablečné společnosti, tak vlastníte Apple ID. To je zjednodušeně řečeno jakýsi účet, pod kterým máte uloženy veškeré informace o svých zařízeních, o sobě a o všech ostatních věcech, které jsou s Applem spojeny. Já osobně jsem měl Apple ID přidružené k emailové schránce na Gmailu, kterou jsem přestal používat. Proto jsem potřeboval přihlašovací mail do Apple ID změnit a napadlo mě, že vám napíšu návod, kdyby se náhodou někdo dostal do stejné nebo alespoň podobné situace, jako já. Pokud hodláte s jablečnými produkty nadobro skončit, tak se zde ještě dozvíte, jak Apple ID permanentně odstranit. Vrhněme se tedy na to.

Jak změnit Apple ID

Změna Apple ID probíhá na oficiálních stránkách Apple ID od Applu – pro přesměrování stačí kliknout na tento odkaz. Poté se stačí přihlásit pomocí vašeho momentálního účtu Apple ID a hesla. Pokud máte aktivní dvoufaktorové ověření, tak nyní budete muset zadat šestimístný kód, který se zobrazí na jednom za vašich zařízení. Po zadání kódu se stránka přepne přímo na informace o vašem účtě. Hned v horní části této obrazovky lokalizujeme skupinu Účet a klikneme na tlačítko Upravit v pravé části obrazovky. Poté stačí kliknout na modrý text Upravit Apple ID. Zobrazí se textové pole, do kterého zadáte novou e-mailovou adresu a kliknete na tlačítko Pokračovat. Poté se na zadaný email zašle ověřovací kód, který zadáte do příslušných políček. Nyní už pouze stačí postupovat dle instrukcí.

Pokud jste si při vytvoření Apple ID zvolili účet s jablečnou doménou (tzn. @icloud.com, @me.com, @mac.com), tak máte smůlu. V tomto případě totiž účet změnit nemůžete, avšak můžete si zvolit sekundární adresu, kterou už změnit můžete.

Jak smazat Apple ID

V případě smazání Apple ID musíte přejít na stránku Applu, která je věnovaná Datům a soukromí – pro přesměrování klikněte na tento odkaz. Pomocí svého Apple ID a hesla se přihlašte. Pokud máte dvoufaktorové ověření, tak musíte opět zadat šestimístný kód z jednoho ze zařízení. Po zadání kódu už se ocitnete na stránce, kde můžete provést smazání Apple ID. Ve spodní části obrazovky stačí u možnosti Smazání účtu kliknout na Požádejte o smazání účtu. Nyní už jen stačí vybrat důvod, proč jste se pro smazání rozhodli a kliknout na tlačítko Pokračovat. Poté už jen pokračujte podle instrukcí.

Berte na vědomí, že pokud se pro smazání Apple ID rozhodnete, přijdete o tyto funkce a služby:

  • Nebudete mít přístup ke svým nákupům v iTunes Storu, Apple Books a App Storu.
  • Vaše fotografie, videa a dokumenty uložené v iCloudu budou trvale odstraněny.
  • Nebudete dostávat žádné zprávy poslané na váš účet přes iMessage, FaceTime nebo iCloud Mail.
  • Nebudete se moci přihlásit ani používat služby jako iCloud, iTunes, Apple Books, App Store, Apple Pay, iMessage, FaceTime nebo Najít iPhone.
  • Vaše data přidružená ke službám Apple budou trvale smazána. Na toto pravidlo se může vztahovat několik výjimek.
  • Jste‑li zaregistrováni do programu iPhone Upgrade, musíte pokračovat v platbách za své zařízení.
  • Smazání nezruší opravy ani objednávky z Apple Storu. Avšak jakékoliv naplánované schůzky v Apple Storu budou po smazání účtu zrušeny a otevřené případy Apple Care budou trvale uzavřeny a nadále nedostupné.

Ať už máte s vaším Apple ID v plánu dělat cokoliv, tak je dobré vědět, že to Apple podporuje. Ke změně emailu může dojít prakticky kdykoliv a myslím si, že kdyby změna Apple ID nebyla možná, tak by to moc uživatelů nepotěšilo. Jde vidět, že jablečná společnost se snaží myslet opravdu na všemožné případy a situace, za což má u mě pomyslné plusové body.

novy-zpusob-podvodu-nenechte-si-ukrast-sve-apple-id

Dnes nejčtenější

.