Zavřít reklamu

Je už téměř pravidlem, že v jablečných počítačích nalezneme rok co rok procesory z dílny Intelu. Ty se za dobu svého používaní Applu více než osvědčily a nedá se tak očekávat, že by od nich v brzké době přeběhl ke konkurenci. Přestože Intel dosud nezveřejnil přesné inforace o chystaných procesorech, které ponesou označení Sunny Cove, dočkali jsme se poodhalení pár detailů, na co se vlastně můžeme těšit. Díky tomu tak můžeme alespoň mírně předpovědět, co přesně by jejich nasazení na Macy, ke kterému dojít může, znamenalo.

Procesory Sunny Cove se poprvé objeví v produktové řadě s názvem Ice Lake a budou konečně vyrobeny 10nm výrobním procesem. Jelikož má dojít k navýšení výkonu a snížení spotřeby, je dost možné, že se právě jich dočkáme alespoň v některém z chystaných MacBooků, Maců mini či iMaců. Jedna z největších výhod těchto procesorů bude nárůst grafického výkonnu za pomocí integrované grafické karty. Ta nabídne až o 50 procent vyšší výkon, než kterému jsme se těšili v posledních MacBoocích. Přestože tato zpráva dokáže být potěšující, na dedikované karty typu Vega Pro 16 nebo Radeon Pro 560X, které nalezneme v 15″ MacBoocích Pro, to mít zkrátka nebude. Integrovaná karta však nabídne technologii Adaptive Sync, a to i na extérní monitory.

Dočkáme se letos iMacu s podobným designem a procesorem Sunny Cove?:

Procesory Ice Lake budou také vybaveny WiFi verze 6. Jedná se o nejnovější verzi, která nabídne až Gigabitovou rychlost, nižší odezvu a rychlejší a bezpečnější spojení. Méně energeticky náročné procesory, které jsou označovány písmenem Y, by v budoucnu mohly povznést rychlost MacBooku Air a 12″ MacBooku na zcela novou úroveň a zajistit mu daleko lepší výkonnost. Naopak od nové generace iMacu Pro bychom příliš čekat neměli. Ty se pravděpodobně dočkají Cascade Lake-X procesorů, které jsou vyvíjeny stále 14nm výrobním procesem a nedisponují takový architektonickými změnami.

V současné době se Applu předpovídá, že v budoucnu od Intelu zcela upustí a vrhne se do vývoje vlastních procesorů. Například díky vlastním čipům jsou jeho jablečné telefony nejvýkonější na trhu a jejich konkurenci jen tak nenajdete. Tohoto kroku bychom se však měli dočkat nejdříve v roce 2020, avšak také se tyto domněnky nemusí vůbec naplnit. Byli byste pro, aby Apple tvořil své vlastní čipy i pro jejich laptopy nebo počítače? Dejte nám vědět váš názor do komentářů.

intel-cpu-2019-macbook

Dnes nejčtenější

.