Zavřít reklamu

Šasi s externí grafickou kartu Blackmagic Pro eGPU jste si mohli v zahraničí předobjednat už téměř před měsícem, avšak doteď ještě nebylo jisté, kdy vám dorazí. Včera však Apple na produktových stránkách Blackmagic Pro eGPU zveřejnil data, kdy se první kusy tohoto prémiového produktu objeví v Apple Storech, a kdy dorazí ke svým prvním majitelům. Blackmagic Pro eGPU by měl být svým majitelům doručen už dnes, tedy 15. ledna. Na pultech Apple Storů by se měly objevit o den později. V tuzemsku si však s největší pravděpodobností ještě budeme muset nějakou dobu počkat.

Blackmagic Pro eGPU:

Uvnitř Blackmagic Pro eGPU tepe grafická karta AMD Vega 56, kterou nelze nikterak vyměnit. Hodí se tak pro uživatele, kteří potřebují extra grafický výkon a nezajímá je, kolik si za něj musí připlatit. Cenovka je totiž položena vcelku vysoko – v Česku na 33.999 Kč. Pokud si však potrpíte na designu a líbí se vám perfektně tiché tělo či možnost připojení až 5K displeje společně s dalšími periferiemi, je Blackmagic Pro právě pro vás. Pokud vám však na designu nezáleží a nechcete, aby vám na stole ležel další kus „železa“, tak by se vám možná mohla líbit alternativa v podobě Razer Core X.

Razer Core X je tělo, které není osazené žádnou grafickou kartou. Čeká totiž na to, až do něj usadíte grafickou kartu dle svého přání. Přijdete sice o možnost připojit si 5K displej, avšak i přesto mi tato volba přijde o mnoho výhodnější. Samotné tělo vás vyjde na necelých 8 tisíc korun a grafickou kartu Vega 56 seženete za necelých 12 tisíc korun. Dohromady vás tedy tohle řešení vyjde na 20 tisíc korun, čímž můžete ušetřit až 14 tisíc. Blackmagic Pro eGPU je tak dle mého názoru určen jen pro uživatele, kteří mají přebytek peněz a nechtějí mít s instalací eGPU žádnou práci navíc.

blackmagic_pro_fb2

Dnes nejčtenější

.