Zavřít reklamu

Máte doma HomePod a byli jste zvyklí na to, že si na něm můžete pouštět odlišnou hudbu z Apple Music, než tu, kterou zrovna posloucháte na iPhonu? Pokud ano, tak tomu je nyní konec. Apple tuhle možnost totiž označil jako za chybu a počínaje včerejškem jej opravil. To znamená, že pokud si budete chtít pustit na obou zařízeních odlišnou hudbu, budete potřebovat dvě předplatné Apple Music, popřípadě rodinné předplatné. Opravy bugu si začali všímat uživatelé po celém světě a mnohým z nich se tento krok od Applu oprávněně nelíbí.

Někteří uživatelé zkoušeli obě zařízení restartovat s domněnkou, že se jedná o chybu. Z části měli pravdu, ale ona chyba se nakonec projevila úplně v jiném duchu. Paralelní streamování hudby totiž nebyla po dobu téměř jednoho roku pozitivní vlastnost, nýbrž pouhý bug. Pokud byste se nyní pokusili pustit na HomePodu jinou hudbu, přehrávání z iPhonu se jednoduše zastaví a bude pokračovat na HomePodu. Tuto skutečnost potvrdili i zaměstnanci Applu, kterých se uživatelé nebáli zeptat.

HomePod:

Pokud si chcete užívat paralelního streamování hudby i nadále, musíte si na vašem Apple ID aktivovat rodinné předplatné Apple Music, které je o pár desítek korun dražší, než to klasické. Ve výsledku se tak sice nejedná o nic dramatického, za pozitivní se odstranění této přehrávací chyby označit rozhodně nedá. HomePodu už je totiž tak dost kritizovaný za svou omezenost zapříčiněnou především absencí podpory Bluetooth. Znemožnění „volnějšího“ přehrávání tak může být ve výsledku jen dalším hřebíčkem do rakve.

homepod fb

Dnes nejčtenější

.