Zavřít reklamu

Apple používá velmi často pro přesun svých zaměstnanců služby leteckých společností. Asi takto by se dal shrnout text transparentu, který byl vyvěšen na mezinárodním letišti v San Franciscu společností United Airlines. Ze zveřejněných dat totiž vyplývá, že Apple za letenky v minulém roce utratil zhruba 150 milionů dolarů. Za Applem je v tomto žebříčku s velkým odstupem Google, Facebook a Roche s útratou zhruba 34 milionů dolarů. Uvedená statistika je navíc zhotovena jen a pouze z letů ze sanfranciského mezinárodního letiště. Po celém světě tak musí být útrata Applu ještě daleko větší.

 

Letecká společnost do statistiky zahrnula i specifika jednotlivých letů. Zaměstnanci Applu z tohoto letiště létají nejčastěji do Shanghaie. Na tuto trasu Apple vynaložil zhruba 35 milionů dolarů, což v průměru znamená zhruba 50 míst denně a celou čtvrtinu útraty na za letenky na tomto letišti za celý rok. Dále cesty zaměstnanců Applu vedou nejčastěji do Hongkongu, Taipei, Londýna, Jižní Korei, Singapuru, Mnichova, Tokia, Pekingu a Izraele. V těchto destinacích má Apple kanceláře nebo v nich sídlí některý z důležitých dodavatelů.

Ačkoli je propagační materiál navržen tak, aby z něj nezasvěcený člověk získal jen strohé informace, poskytuje nám zajímavý pohled na zákulisní finanční operace Applu. Je samozřejmě jasné, že účet za letenky je mnohem vyšší. Jak uvádíme výše, statistika se vztahuje pouze k letišti v San Franciscu, které je od sídla Applu vzdáleno necelou hodinu cesty.

united-airniles-fb

Dnes nejčtenější

.