Zavřít reklamu

Více než rok a čtvrt dlouhé čekání na bezdrátovou nabíječku AirPower by mohlo být již brzy u konce. Produkt, který Apple světu poprvé ukázal v roce 2017 po boku iPhonu X, totiž údajně začali dodavatelé Applu dle čerstvých informací konečně vyrábět, díky čemuž by mělo jeho uvedení na pulty obchodů klepat na dveře.

Se zprávou o započetí výroby nabíječky AirPower se jako první pochlubil ChargerLab, který kontaktovaly zdroje pocházející přímo z dodavatelského řetězce kalifornského giganta. Podle nich začínají nabíječky chrlit továrny společnosti Luxshare Precision, které pro Apple vyrábí ještě bezdrátová sluchátka AirPods a USB-C kabely, díky čemuž se řadí mezi jednoho z nejdůležitějších dodavatelů. 

Poměrně zajímavé je, že se zdroje nerozpovídaly o novém bezdrátovém nabíjecím pouzdru pro AirPods, které Apple představil spolu s AirPower a které pravděpodobně nechce před zahájením prodejů nabíječky uvolnit na pulty obchodů. Je však možné, že i tento produkt je již ve výrobě, byť v jiné továrně. V úvahu též připadá možnost, že je výroba pouzder o poznání jednodušší a tudíž s ní Apple, respektive některý z jeho dodavatelů, začne později.

Už je na čase

Přestože samozřejmě nelze brát zprávu z ChargerLab za stoprocentně pravdivou, vzhledem k jejím dřívějším velmi přesným předpovědím se dá rozhodně zařadit mezi ty nejvíce pravděpodobné. Započetí výroby na začátku letoška navíc koresponduje s nedávnými tvrzeními předního Apple analytika Ming-Chi Kua, který se nechal slyšet, že Apple s AirPower vyrukuje na začátku roku 2019. Snad se tedy již neobjeví žádné komplikace a my si konečně naše iPhony, Apple Watch a AirPods nabijeme originální bezdrátovou nabíječkou z dílny Applu. 

[Aktualizováno]: ChargerLab později prozradil, že hromadná výroba odstartuje už 21. ledna a podílet se na ní bude i další dodavatel Applu, společnost Pegatron.

airpower fb

Dnes nejčtenější

.