Zavřít reklamu

Neptejte se mě proč, ale prostě se to stalo. Když jsem se jednou nudil, přiložil jsem konec jednoho ze sluchátek na špičku jazyka. Najednou jsem cítil mírné brnění, podobné tomu, které zná každý, kdo jako dítě přikládal jazyk na 9V baterie. Problém je ten, že zatím co baterce to nijak neublížilo, v případě AirPods je to trošku jinak. Poté, co jsem totiž následně začal AirPods používat, přestali mě volající slyšet. Sluchátko fungovalo naprosto normálně, ovšem s mikrofonem byl ámen. Samozřejmě si nemyslím, že nemáte na práci nic lepšího než olizovat AirPods, problém je však v tom, že zničení mikrofonu může následovat pokaždé, když se dostane spodní část AirPodu do kontaktu s tekutinou. Ta totiž propojí dva póly, pomocí který se sluchátko v pouzdře nabíjí.

Jak mi potvrdili v autorizovaném servisu, dojde propojením pólů ke zkratu, který odnese právě mikrofon. Je tedy důležité, abyste si dávali pozor například v případě, kdy vylezete z bazénu nebo ze sprchy, případně kdy se nadměrně potíte a nedotkli se kovového konce AirPods, pomocí kterého se sluchátka v krabičce nabíjejí. Většinou jsme totiž zvyklí, že se nesmí dostat tekutina dovnitř produktu, v tomto případě však stačí na jeho povrch.

Jedná se navíc zřejmě také o jeden z důvodů, proč ještě stále nemáme na trhu druhou generaci AirPods, která by dle očekávání měla přinést odolnost proti potu a stříkající vodě. Apple totiž bude muset vymyslet buď jiné nabíjení nebo izolaci, která dokáže zabránit zkratu při propojení dvou pólů. Uvidíme tedy s čím Apple přijde v případě druhé generace AirPods, ovšem možnosti jsou v podstatě jen tři. Buď nebudou voděodolné nebo se dočkají změny konstrukce, případně speciální izolace, kterou současný model nemá. Pokud vlastníte současný model AirPods, buďte opatrní a vyhněte se kontaktu s vodou, a to zejména u kovového konce.

Apple AirPods 1

Dnes nejčtenější

.