Zavřít reklamu

Že jsou Apple Watch skvělým osobním lékařem, který vám může dokonce zachránit život včasným odhalením přicházejících zdravotních problémů, není žádným tajemstvím. Život však dokáže člověku zachránit daleko více produktů z dílny Applu. Skvělým příkladem je příběh nevadského muže, kterému zachránila život Siri v jeho iPhonu. 

Na sedmý prosinec loňského roku Nate z města Pahrump do smrti nezapomene. Při vyjížďce na poušti totiž nezvládl řízení a havaroval tak nešťastně, že zůstal ve svém automobilu obráceném na střeše zaklíněný. Nehoda jej navíc zcela paralyzovala, kvůli čemuž nemohl dle svých slov hýbat ani hlavou. Po zhruba deseti minutách, kdy se snažil své bolavé tělo jakkoliv rozhýbat a vymanit se ze sevření plechu, si však vzpomněl, že má na svém iPhonu aktivovanou Siri, kterou lze spustit pouhým vyslovením příkazu. Přestože muž nevěděl, kde jeho telefon je, zavolal frázi “Hey Siri”, načež se asistentka k jeho radosti ozvala. Zalarmování záchranářů pak už nebyl pro Nateho žádný problém. 

Hasiči muže zanedlouho po jeho hovoru našli, vytáhli z automobilu a předali zdravotníkům, kteří jej převezli do nemocnice. V té si Nate pobyl pouhé čtyři dny a poté byl propuštěn do domácího ošetřování. V tuto chvíli je sice na vozíku, protože si zlomil dva obratle, nicméně jeho stav se dle něj zlepšuje každý den. Kdyby však přes Siri záchranu nezavolal, dle svých slov by asi nepřežil.

 

Je skvělé vidět, že chytré technologie, které jsme si ještě před pár lety nedokázali v běžném životě prakticky představit, dokáží lidem pomoci i v těch nejtěžších životních situacích. Snad se tedy jejich vývoj nezastaví a v budoucnu budou na takové úrovni, díky které zachrání životů ještě daleko víc. 

siri fb

Dnes nejčtenější

.