Zavřít reklamu

Elon Musk, coby zakladatel společnosti SpaceX, před pár dny konečně potvrdil, že se brzy dočkáme zkušebního letu rakety SpaceX Starship. Konkrétně mluví o době mezi čtyřmi a osmi týdny, což vychází na začátek února či března. Vše bude samozřejmě záležet hlavně na tom, jak se bude dařit inženýrům ze SpaceX při dokončování rakety.

Starship je raketa, která má za úkol dostat lidi na Mars. Jelikož se tedy jedná o velmi specifickou misi, bude i raketa velmi specifická a celkem odlišná od těch, které se aktuálně k letům do vesmíru používají. Spíše připomíná ty z komixů a hollywoodských filmů. Navíc bude obsahovat i okna a další záležitosti, na které jsme zvyklí z klasických letů letadlem. Její koncept, který Musk zveřejnil na svém Twitteru, si můžete prohlédnout na prvním snímku v galerii.

Loď bude mít uvnitř motor SpaceX Raptor, které je momentálně ve vývoji. Ten bude otestován příští měsíc a pak už by nic nemělo bránit zkušebnímu letu. O něm vás samozřejmě budeme informovat. Pokud bude vše v pořádku a zkušební let se povede, první posádku by měla Starship dopravit na Mars okolo roku 2025.

Starship by nakonec měla být hybridem mezi letadlem a vesmírnou raketou, která bude dopravovat lidi do různých vesmírných destinacích od Měsíce až po Mars.

starship fb

Dnes nejčtenější

.