Zavřít reklamu

Stát v čele jedné z největších technologických společností světa přináší své zasloužené ovoce. Své o tom ví i šéf Applu Tim Cook, který si za loňský fiskální rok přišel na pořádný balík peněz.

Podle MarketWatch, který důkladně zanalyzoval zprávu Applu pro burzovní regulátory, si Tim za své vedení Applu ve fiskálním roce 2018, čili v období od  konce září 2017 do konce září 2018, od kalifornského giganta vysloužil těžko uvěřitelných 15,7 milionů dolarů, což je v přepočtu zhruba 350 110 000 korun při dnešním kurzu. Oproti předchozímu roku si tak Cook polepšil dle průzkumu o velmi slušných 22 %. Roční Cookův plat je jen pro představu 283násobkem průměrné roční mzdy zaměstnanců společnosti Apple, která dosahuje 55 426 dolarů. 

Přestože je Timův plat za loňský fiskální rok svým způsobem neuvěřitelný, předpokládat se do určité míry dal. Applu se totiž v tomto období nesmírně dařilo a díky překonání prakticky všech předem stanovených cílů si mezi sebou vedení mohlo rozdělit tučné prémie. Do tohoto období navíc prakticky nezasáhl výrazný propad akcií společnosti, se kterým se musí Apple potýkat posledního čtvrt roku téměř v kuse. 

I přes velké bohatství se snaží Tim Cook žít zcela běžným životem. Úsměvným důkazem je jeho nechuť k využívání soukromého letadla pro cestování, které se mu zdálo pro společnost neekonomické. Tim také již několikrát prohlásil, že hodlá po své smrti veškeré peníze darovat na dobrou věc. Miliardářské manýry byste u něj tedy hledali těžko stěží. 

Tim Cook Apple money rich FB

 

Dnes nejčtenější

.