Zavřít reklamu

Veletrh spotřebitelské elektroniky CES 2019 je v plném proudu. Představují se na něm velká jména i malé startupy a crowdfundingové projekty, a každý z výrobců se snaží, aby se na veletrhu ukázal v co nejlepším světle. Které z představených kousků z letošního ročníku stojí rozhodně za pozornost?

Samsung – zdravotní a asistenční pomůcky, robot Bot Care

Společnost Samsung se na CES 2019 předvedla s novinkou GEMS-H. Jedná se o chytrý „postroj“, který pomáhá při problémech s chůzí a držením těla. Jednou z výhod GEMS-H je relativní lehkost (2,1 kg) a mnohostrannost použiví: GEMS-H pomáhá šetřit energii při chůzi, usnadňuje stoupání po schodech a zajišťuje stabilitu při jejich slézání. GEMS, celým názvem „Gait Enhancing Motivational System“, je součástí konceptuální produktové linie Samsungu na poli asistenční nositelné elektroniky.

Samsung zde dále odprezentoval svůj systém Bot Care, který rovněž úzce souvisí s lidským zdravím. Roztomile vypadající robůtek zvládne nejenom provádět řadu úkolů na poli chytré domácnosti, ale umí také měřit srdeční tep a krevní tlak. Zvládá také monitoring spánku, dokáže svému majiteli připomenout, že je na čase vzít si léky, a v neposlední řadě disponuje také funkcí detekce pádu se schopností upozornit některý z krizových kontaktů nebo přímo tísňovou linku. Samozřejmostí je u Bot Care také odesílání příslušných dat do systému Samsung Health.

Brýle pro smíšenou realitu Nreal

Brýle pro smíšenou realitu pochází z dílny čínského startupu Nreal. Mezi jejich přednosti patří relativně „civilní“ vzhled, disponují ale také výkonnými senzory a kamerami a je možné do nich zakomponovat dioptrické čočky. Brýle jsou dále vybaveny 1080p laserovými projektory, duálními mikrofony a stereo reproduktory.

Bell Nexus

Létající taxíky. Donedávna ještě záležitost sci-fi představ a futuristických konceptů, dnes vcelku samozřejmá součást technologického veletrhu. Společnost Bell, která je partnerem Uberu, zde představila design svých nejnovějších dopravních prostředků. Jedná se o pětimístné hybridní automobily s názvem Bell Nexus. První létající taxíky by mohly být uvedeny do provozu již v roce 2023.

Sony 360 Reality Audio

Reproduktor Sony 360 Reality Audio může na první pohled připomínat bizarní holicí strojek, skrývá v sobě ale slušný výkon a skvělé funkce. Jedná se o součást sysétmu, který si za úkol klade doslova obklopit posluchače jedinečným a pohlcujícím zvukovým zážitkem. Podle zpráv z CES dokáže jeden jediný reproduktor skutečně věrně navodit zážitek prostorového poslechu. O uvedení do prodeje zatím nejsou známy žádné bližší informace.

Lenovo Smart Clock

Lenovo Smart Clock je chytrý budík s Google Assistant. Disponuje čtyřpalcovým barevným displejem, 1GB RAM a 3W reproduktorem. Přichází v nenápadném, univerzálním designu, který se hodí pro každý noční stolek. Jeho chytrost spočívá především ve funkci inteligentního postupného buzení nebo například integrace s kalendářem. Prodávat by se měl zhruba z 80 dolarů v průběhu letošního roku.

Royole FlexPai

Tak dlouhou se žertovalo o skládácích smartphonech, až se nakonec skutečně začaly vyrábět. Tento konkrétní, nazvaný FlexiPai, má na svědomí společnost Royole. Plně funkční FlexPai je osazen čipsetem Snapdragon 855, nabízí 6GB a 8GB RAM a 128GB nebo 256GB úložiště. Disponuje duálním 16MP + 20MP fotoaparátem, běží na něm operační systé Android 9.0 Pie a úhlopříčka AMOLED displeje činí 7,8 palce.

620w

Dnes nejčtenější

.