Zavřít reklamu

Pokud vlastníte Apple Watch a máte přátele, kteří je vlastní taktéž, můžete navzájem sdílet data vaší aktivity. S přáteli tak můžete mezi sebou různě soutěžit a předhánět se v tom, kdo toho za jeden den více udělá, a kdo více sportuje. Přesně tohle je funkce, které si na mých Apple Watch opravdu velice cením, jelikož motivuje nejen mě, ale i ostatní lidi, kteří je vlastní, k tomu, aby se více hýbali a sportovali. Pojďme se tedy společně na celý proces sdílení aktivity podívat.

Jak sdílet data z aplikace Aktivity

Na našem iOS zařízení, se kterým máme spárovány Apple Watch, spustíme aplikaci Aktivita. Po načtení ve spodním menu klikneme na záložku Sdílení. V pravém horním rohu klikneme na malou ikonu „+“ a ze seznamu si zvolíme uživatele, se kterým chceme aktivitu sdílet. Označíme jej a tapneme v pravém horním rohu na tlačítko Odeslat.

Druhému uživateli, kterému jste pozvánku odeslali, se na zařízení objeví notifikace, pomocí které může pozvánku ke sdílení aktivity přijmout. Stačí notifikaci rozevřít a v případě, že se sdílením aktivity souhlasíte, stiskněte tlačítko Přijmout (v opačném případě samozřejmě Ignorovat). Po přijmutí sdílení už oba dva uživatelé mezi sebou vidí svůj pokrok a zároveň mezi sebou během dne dostávají oznámení o tom, jak se jim vede.

Jak už jsem psal v úvodu, pro mě osobně má tato funkce opravdu veliký význam. Už několikrát se mi stalo, že jsem večer neměl uzavřeny všechny kroužky a ještě k tomu mi přišla notifikace, že můj kamarád už všechny uzavřené má. Samozřejmě jsem se nechtěl cítit méněcenný, a tak jsem se rychle oblékl a vyrazil jsem na krátký běh, abych jednat uzavřel kroužky, a jednak abych předběhl kamaráda. Doufám, že i vy si najdete soutěživého kamaráda a stejně tak probudíte soutěživého ducha i v sobě.

applewatch_aktivita_fb

Dnes nejčtenější

.