Zavřít reklamu

Říká se, že úspěšného člověka poznáte podle toho, že jej začnou ostatní napodobovat. Kdyby toto pravidlo platilo i ve světě elektroniky, Apple by nejspíše byl suverénně nejúspěšnější společností na světě, které by konkurence nesahala ani po kotníky. Jak jinak si totiž vysvětlit neustálou snahu převážně čínských společností o napodobování jeho produktů a jejich následný prodej za daleko nižší ceny? Své by o tom mohlo povídat například Xiaomi, které se v minulosti již s několika produkty nápadně podobnými těm od Applu vytasilo a ve své kopírovací oblibě pokračuje i nadále.

Není tomu tak dávno, co se čínský výrobní gigant vytasil se svou vlastní verzí sluchátek AirPods, kterou nazval AirDots. Právě název byl však prakticky to jediné, v čem se AirPodům sluchátka od Xiaomi podobaly. To se ale společnost rozhodla změnit. Dnes jsme se totiž dočkali představení vylepšené verze sluchátek AirDost nesoucí název AirDots Pro, která se již AirPodům podobají o poznání více. Naleznete u nich totiž jak klasickou bílou “hlavu”, tak i nožku skrývající baterii. Sluchátka se též po vzoru Applu dobíjí v malé krabičce tvarově připomínající tu, ve které se ukrývají i AirPody. 

Není to však jen design, čím se Xiaomi inspirovalo. Sluchátka nabízí stejně jako AirPody adaptivní párování či možnost ovládat přehrávanou hudbu či hovory pouhým poklepáním. Pochlubit se ale mohou i odolností proti vodě, což je rozhodně skvělá vlastnosti, či čtyřhodinovou výdrží baterie při přehrávání hudby. Krabička je pak podle výrobce sluchátka schopná naplno dobít za zhruba jednu hodinu. Rozdíl je i v tom, že AirDots Pro disponují špunty, které mají za cíl dokonale utěsnit ucho a dopřát tak posluchači ničím nerušené hovory či hudbu. 

Jelikož se sluchátka dočkala premiéry teprve dnes, na hodnocení jejich zvuku je ještě brzy. Už nyní je však jasné, že si své kupce najdou. Xiaomi u nich totiž nasadilo velmi příznivou cenu ve výši 60 dolarů, tedy v přepočtu zhruba 1300 korun, což je výrazně méně, než za kolik prodává Apple své AirPody. 

airdots pro fb

Dnes nejčtenější

.