Zavřít reklamu

Vloni představené iPhony si na špatnou výdrž baterie stěžovat rozhodně nemohou. Přesto by však mnozí uživatelé ocenili, kdyby jim jejich jablečný telefon vydržel alespoň o pár hodin déle. Přesně tuto sortu zákazníků se však chystá Apple již zanedlouho potěšit speciálním krytem Smart Battery Case, jehož první generace dorazila už před několika lety spolu s iPhony 6. O tom jako první informoval vývojář Guliherme Rambo, kterému se podařily produktové fotografie a později i ikony vydolovat z beta verzí jablečných operačních systémů. Na Redditu se pak dnes objevil další důkaz, který brzký příchod nové verze Smart Battery Case potvrzuje. 

Jeden z přispěvatelů Redditu se rozhodl poměrně drastickým způsobem poupravit Smart Battery Case pro starší iPhony, aby zjistil, zda by fungoval i s jeho iPhonem X s iOS 12.1.2. Po připojení výrazně “okleštěné” verze kryt nejenže bez problému fungoval a telefon nabíjel, ale ve widgetu baterie na iPhonu se dokonce kryt spolu s procenty nabití zobrazil. Právě v tom je však háček. Widget totiž nezobrazil starou verzi krytu, ale rovnou verzi novou – tedy tu s vertikálním fotoaparátem a bez jakékoliv spodní brady. 

Pro všechny nové modely

Krom podoby, kterou dnešní objev znovu potvrdil, víme díky vývojářům z předešlých týdnů i to, že by měl kryt dorazit hned ve třech velikostech – tedy pro 5,8”, 6,1” a 6,5” model. Otazníky však stále visí nad termínem vydání. Jeden z identifikátorů v systémech totiž kryty spojoval s koncem roku 2018, který je však již za námi. Vzhledem k tomu, že je minimálně po softwarové stránce vše připraveno, bychom se však mohli krytu dočkat již skutečně brzy. Ostatně, Apple s přidáváním nových produktů do Apple Storu bez jakéhokoliv předchozího oznámení problém rozhodně nemá a tím spíš, když se jedná o produkt méně důležitý, kterým Smart Battery Case rozhodně je. 

iphone-x-smart-battery-case-rambo1

Dnes nejčtenější

.