Zavřít reklamu

Když Apple před zhruba půl rokem světu poprvé ukázal nový iOS 12, sklidil za něj velmi solidní ovace. Kalifornský gigant se totiž u této verze iOS zaměřil primárně na perfektní optimalizaci pro všechna zařízení, čímž vdechl některým starším kouskům život a zároveň tak nechal zapomenout na předchozí iOS 11, který se dá i s odstupem času označit za jeden velký nezdar. Oblibu “dvanáctky” potvrzuje i velmi dobrá míra přijetí, která de facto den ode dne roste. 

Na začátku letošního roku se Apple rozhodl opět pochlubit tím, kolik iOS zařízení na jeho nejnovější verzi operačního systému již běží. Dle jeho statistik je to po třech a půl měsících od vydání na 75 % všech iOS zařízení – tedy iPhonů, iPadů a iPodů touch. Pokud bychom pak měli hodnotit jen zařízení vydaná v posledních čtyřech letech, zde je Apple ještě úspěšnější. iOS 12 totiž dle něj využívá 78 % této skupiny. Za necelý měsíc se tak Applu podařilo iOS 12 dostat na dalších 5 % zařízení, což je skutečně impozantní výkon. Lví podíl na tom bezesporu mají i vánoční svátky, během kterých mnoho uživatelů upgradovalo ze starších iPhonů na nové s nejnovějším operačním systémem.

Takto to vypadalo, když Apple vloni v červnu slavnostně odhalil iOS 12:

Kam se hrabe iOS 11

Že je iOS 12 velmi oblíbený dokazuje i fakt, že ve stejném období vloni byl jeho předchůdce nainstalován na pouhých 65 % zařízení, což lze přičítat právě jeho mizerné kvalitě. V porovnání s iOS 10 si pak nový iOS 12 vede zhruba stejně. “Desítku” mělo totiž 5. ledna 2017 nainstalovanou na 76 % aktivních zařízení, tedy jen zanedbatelně více. 

ios12installationrates-800x528

A jak jste s iOS 12 spokojení vy? Vnímáte ho jako povedený nebo byste se raději vrátili na některý z předchozích iOS ať už kvůli funkcím či grafickému rozhraní? 

iOS 12 public berta

Dnes nejčtenější

.