Zavřít reklamu

Přestože byl iPad mini po představení “pluskových” iPhonů mnohými považován za mrtvý produkt, který se již nové generace nedočká, informace z posledních týdnů naznačují přesný opak. Příchod nové generace tohoto miniaturního tabletu totiž před nedávnem potvrdil jak uznávaný analytik Ming-Chi Kuo, tak těsně před Vánoci i uznávaný japonský portál MacOtakara, dle kterého se jej dočkáme už v prvních měsících letošního roku. Pomyslný olej do ohně pak přilil nyní i portál SlashLeaks, na kterém se objevily fotografie krytu právě pro nový iPad, ze kterých lze leccos vyčíst. 

Zřejmě nejzajímavějším prvkem zachyceným na fotografii je podlouhlý výřez pro zadní fotoaparát, do kterého by ze bez problému vešel i duální fotoaparát. S jeho příchodem se však u iPadu mini skutečně počítat nedá, takže se daleko pravděpodobněji jeví přidání LED blesku pod objektiv, jak tomu je i u řady Pro. Za povšimnutí stojí i výřez pro 3,5mm jack konektor na horní straně či čtyři podlouhlé výřezy pro reproduktory – dva na spodní straně a dva na straně horní. Na boku je pak pravděpodobně otvor pro Smart Connector.

Pokud jste doufali ve výraznou změnu designu spojenou s užšími rámečky a příchodem Face ID, velmi pravděpodobně budete v tomto ohledu zklamaní. Uniklé fotografie se totiž rozhodl prozkoumat i leaker Benjamin Geskin, který do krytu na nich zkusil napasovat iPad s poměrem stran bezrámečkového modelu, což se ve výsledku ukázalo jako nereálné. 

Podle Geskina je bezrámečkový design u iPadu mini 5 pasé: 

DvSdU0JW0AAeGCG.jpg-large

Otázkou i nadále zůstává, jaký procesor Apple do novinky použije. Vzhledem k tomu, že se dá očekávat cena kolem 10 tisíc korun, je však poměrně nepravděpodobné, že bychom se dočkali procesoru A12 Bionic. Mnohem pravděpodobněji se jeví A10 či A11, které si na nedostatek výkonu rozhodně stěžovat nemohou. Jasno však budeme mít až po oficiálním představení. 

apple-ipad-mini-4

Dnes nejčtenější

.