Zavřít reklamu

V loňském roce se Apple odhodlal ke spuštění výroby vybraných modelů iPhonů v Indii. Tamní trh je totiž pro technologické společnosti díky své velikosti velmi důležitý a jakýkoliv neúspěch na něm zpravidla hodně bolí. Právě kalifornský gigant však v Indii kvůli vysokým cenám zapříčiněným převážně dovozními poplatky tápal a vybudováním fabrik pro výrobu a levnější prodej svých telefonů v zemi znovu nastartoval. Podle nejnovějších zpráv to navíc vypadá, že má Apple s Indií daleko větší plány.

Jak už jsem uvedl výše, indické fabriky chrlily jen vybrané modely iPhonů – konkrétně SE a 6s – a to především díky jejich nízké ceně, která měla být klíčem k úspěchu u Indů. Nyní se však Apple spolu se svými dodavateli chystá v Indii spustit i výrobu prémiových iPhonů řady X – tedy X, XS a XR.

iPhone XS a XS Max:

Poměrně zajímavé je, že zatím není vůbec jisté, zda budou tyto iPhony určeny i pro indický trh. Hojně se totiž spekuluje nad tím, že zde Apple vyrobí iPhony pro USA. Ty jsou nyní stejně jako pro zbytek světa vyráběny v Číně, nicméně kvůli obchodní válce Číny s USA musí Apple počítat s přesunutím výroby amerických iPhonů do jiné země. V opačném případě by se totiž musel velmi pravděpodobně potýkat s vysokými dovozními cly, které by se mohly podepsat na konečné ceně iPhonů. A právě výrobou prémiových modelů v Indii by tento problém vyřešil. 

iPhone-fb

Dnes nejčtenější

.