Zavřít reklamu

Valná většina technologických fanoušků má jistě stále v živé paměti skandál Samsungu s jeho řadou Galaxy Note7, která musela být kvůli explodujícím bateriím stažena z prodeje. Podobné problémy se však bohužel nevyhýbají ani ostatním technologickým společnostem, byť se projevují v daleko menším měřítku. Výjimkou nejsou ani iPhony, pravděpodobně nejsledovanější telefony planety. 

Čas od času se na světlo světa dostanou příběhy lidí, jejichž iPhony explodovaly zpravidla při nabíjení nebo výměně baterie za neoriginální. Nedávný incident z Columbusu je však v tomto ohledu zcela jiný, nešťastníkovi totiž dle jeho slov vzplanul jeho nový iPhone XS Max znenadání přímo v jeho kapse.

Muž, jehož příběh zveřejnil portál iDropNews, si dle svých slov pořídil nový iPhone zhruba na začátku listopadu a za dobu jeho používání u něj nepozoroval žádné problémy, které by naznačovaly blížící se zhoubu. V polovině prosince však muže překvapil zničehonic zápach a následné teplo vycházející z jeho zadní kapsy kalhot, ve které svůj iPhone nosil. Telefon následně vzplanul, čímž poškodil i neštastníkovy kalhoty. 

Poškozený se vydal okamžitě do místního Apple Storu, kde se jeho problémem začali zabývat. Poškozený iPhone, který si můžete prohlédnout na fotografiích nad tímto odstavcem, následně zaměstnanci Apple Storu zaslali na servisní středisko, které se má pokusit o objasnění příčiny vzplanutí, která se v tuto chvíli nedá odhadnout. Jako nejpravděpodobnější příčina se ale jeví výrobní vada u baterie.

Jelikož se jedná o ojedinělý případ, obavy z nákupu nových iPhonů mít rozhodně nemusíte. Pokud by navíc Apple zjistil, že vadou, která vzplanutí způsobila, může trpět více iPhonů, dá se očekávat spuštění výměnného programu, v rámce nějž by vám vadný komponent zdarma vyměnil. 

xs max exploze

Dnes nejčtenější

.