Zavřít reklamu

Napriek tomu, že jablčné počítače nie sú práve vyhlásenými hernými strojmi a podpora najznámejších titulov nesiaha tak ďaleko ako v prípade herných konzol alebo PC, macOS disponuje tiež sympatickou ponukou herných titulov, ktoré si môžeme užiť či už na Macbookoch alebo na iMacoch. Vianočné sviatky sú časom pokoja, radosti a trávenia času so svojimi blízkymi. To doprevádza aj hromada voľného času, ktorý môžete využiť napríklad hraním svojho obľúbeného titulu. Ak ste si pod stromčekom našli jablčný počítač a chcete svoju knižnicu obohatiť o zaujímavý herný zážitok, alebo jednoducho hľadáte nové herné tipy, pripravili sme si pre vás výber toho najzaujímavejšieho, čo v Mac App Store nájdete.

V niektorých prípadoch sa jedná o čerstvo nové kúsky, v iných zas o hry odskúšané časom, ktoré si počas svojho operovania na trhu vyslúžili poriadnu dávku ovácií a pozitívnych hodnotení. Či už sa považujete za milovníka akcie, stratégií alebo sa radíte do okruhu dobrodruhov, solídna nádielka hier vám určite naservíruje ten správny titul.

The Gardens Between

Náš zoznam načneme zhurta a to predstavením hry The Gardens Between, ktorá sa dočkala prestížneho ocenenia najlepšej hry roku 2018 pre macOS. Zábavná surrealistická adventúra toho ponúka naozaj mnoho. Okrem fantastického grafického srpacovania, ktoré je plné zvláštnych javov a netradičných situácií, sa môžete pustiť do objavovania tajupných ostrovov, v ktorých vám bude dotvárať atmosféru výborný soundtrack. V úlohe dvoch kamarátov, ktorými sú Arina a Frendt sa postavíte na strastiplnú cestu manipulácie s časom, pričom sa pokúsite o riešenie logických hádaniek a strategických hlavolamov. Hra vyšla ešte len v septembri/září tohoto roku, no počas uplynulého obdobia sa stala jasnou voľbou pre každého dobrodruha a fanúšika netradičných titulov. Vyskúšajte aj vy tento famózny počin na obrazovke svojho iMacu, či Macbooku a vstúpte do rozprávkového sveta, ktorý toho skrýva naozaj mnoho.

  • Hra The Gardens Between je dostupná v App Store za 379 Kč/16,99 €

[appbox appstore id1373575045]

Life Is Strange: Before the Storm

Ak sa radíte do skupiny obľúbencov príbehoviek s namakaným dejom a interaktívnym prostredím, vašej pozornosti určite neušlo univerzum Life Is Strange od Square Enix. Emotívna adventúra ponúka príbeh mladej rebelky Chloe Price a jej kamarátky Rachel Amber, ktorú poznáme predovšetkým z prvého dielu hry. Počas jednotlivých epizód hry sa stotožňujete s hlavnou postavou, vďaka čomu sa ponoríte nielen do hlavnej myšlienky hry, ale aj do každodenných praktík, rodinných ale aj kamarádskych vzťahov. V koži Chloe sa dostávate k jadru neustálym objavovaním na základe interakcie s okolitým prostredím, jednotlivými predmetmi a osobami. Pútavá dejová línia doplnená o umocňujúci hudobný podmaz robí z hry Life Is Strange: Before the Storm jednotku na poli príbehového rozprávania, s čím súvisí aj výborná hrateľnosť. Feral Interactive, ktoré je zodpovedné za port hry pre macOS nám pred časom avizovalo, že už čoskoro by sme sa mali dočkať doplnku v podobe Life Is Strange 2 na našich Macoch, čo určite poslúži ako ďalší dôvod pre pustenie sa do príbehu tohto famózneho titulu. Nenechajte si ujsť našu recenziu, v ktorej rozoberáme nielen príbeh a predispozície hry, ale aj špecifikácie týkajúce sa verzie pre macOS.

  • Hru Life is Strange: Before the Storm si môžete zaobstarať za 699 Kč/29,99 €

[appbox appstore id1373285753]

Civilization VI

Kto by nepoznal azda najznámejšiu strategickú sériu, ktorá nás baví už takmer tri dekády. Neustále sa zlepšujúca a vyvíjajúca stratégia samozrejme nechýba ani vo virtuálnej knižnici App Store, kde si ju môžeme užiť so všetkými dodatkami. Ak sa chcete ponoriť do obsadzovania a získaniu nadvlády nad celým svetom, Civilization VI vám to umožní viac, ako ktorákoľvek iná hra zo strategického žánru. Pomocou vojenských, inovatívnych alebo diplomatických krokov sa postaráte o zneškodnenie svojích nepriateľov a následné obsadenie ich územia, čo vás priblíži k titulu vladára tej najveľkolepejšej civilizácie na celom svete.

  • Titul Civilization VI je dostupný v App Store za 1 590 Kč/64,99 €

[appbox appstore id1123795278]

Company of Heroes 2 Collection

Tematika druhej svetovej vojny sa objavila v stovkách herných titulov, no máloktorá strategická hra sa s týmto zasadením vysporiadala tak kvalitne, ako hry zo série Company of Heroes. Druhý diel famóznej strategickej pecky nás zavedie na mrazivý ruský front, kde budeme musieť použiť všetky dostupné prostriedky, aby sme zvrátili postup nepriateľov v podobe nacistického Nemecka. Singleplayerová kampaň toho ponúka naozaj mnoho, vrátane nových prvkov, ktoré sú prevedené s ohľadom na jadrové funkcie, ktoré sme si zamilovali v predošlej hre. Okrem pútavého príbehu sa môžeme naplno pustiť aj do hry viacerých hráčov, ktorá otvára brány pre nové frakcie, bojové jednotky a ťažkú mašinériu, ale takisto aj pre čerstvé schopnosti a možnosti. Chcete sa poriadne zahryznúť do príbehových misií, ktoré vás preveria po taktickej a pohotovostnej stránke? Chcete si zmerať sily s ostatnými hráčmi vo famózne vykonštruovanom multiplayeri? To všetko a omnoho viac vám ponúkne kolekcia Company of Heroes 2, ktorá obsahuje všetky dodatkové balíčky DLC, spolu s originálnou verziou hry. Nenechajte si ujsť recenziu z našej redakcie, ktorá vám priblíži hrateľnosť, dostupné možnosti a všetky vychytávky, ktorými táto oceňovaná stratégia disponuje.

  • Kompletná kolekciu Company of Heroes 2 nájdete v App Store za 1 050 Kč/43,99 €

[appbox appstore id973509686]

LEGO Marvel Super Heroes 2

V nasledujúcom tipe sa presunieme do kategórie hier, ktoré si môže užívať skutočne široká škála herných nadšencov. Považujete sa za fanúšika komiksového sveta Marvel? Máte radi nekonvenčné a zábavné tituly? Alebo hľadáte hru, ktorú si môžete užiť spolu v kruhu rodiny? Ak ste si aspoň na jednu z týchto otázok odpovedali kladne, určite si nenechajte ujsť hru LEGO Marvel Super Heroes 2. Spracovanie superhrdinského sveta v štýle najznámejšej stavebnice na svete vás zavedie do virtuálneho sveta, ktorý je plný dobrodružstiev, akcie a hlavne nespútanej zábavy. Ikonickí predstavitelia sveta Marvel ako zoskupenia Avengers, X-Men, Guardians of the Galaxy, Defenders a mnoho ďalších, vám ponúknu dlhé hodiny hrania v rôznych režimoch naprieč otvoreným svetom a početnými misiami. Klasické spracovanie akčnej adventúry s nádychom hlavolamov na báze stavania stavebnice LEGO vyčarí úsmev na tvári každému, kto sa rozhodne pustiť do hry LEGO Marvel Super Heroes 2. Excelsior!

  • Hra LEGO Marvel Super Heroes 2 môže byť vaša za 1 050 Kč/43,99 €

[appbox appstore id1373295637]

Donut County

Podobne ako prvá spomínaná hra z nášho zoznamu, sa aj tento herný kúsok objavil na popredných priečkach kritikov a recenzentov. Hra Donut County si na platforme zariadení so systémom iOS vyslúžila poriadnu dávku ovácií, čím si vyslúžila titul najlepšej hry pr iPhony za rok 2018. Fantastická myšlienka a ešte lepšie spracovanie robí z Donut County perfektného spoločníka na cestách ale aj v teple domova. Jednoduchý, no zábavný gameplay nás postaví do úlohy medvedíkov čistotných/mývalov, ktorí sa snažia ukradnuť takmer všetko, čo nie je pripravnené k zemi. K tomu im poslúži diaľkovo ovládaná diera, ktorá sa postupne zväčšuje. Pri „pojedaní“ predmetov a rôznych okolitých prvkov však musíte zapojiť aj logické myslenie, ktoré vám dopomôže vysporiadať sa so solídnym množstvom herných levelov. Donut County sa hrá na Macu rovnako dobre ako na mobilnom zariadení, preto výber verzie ostáva výhradne na vašich preferenciách.

  • Hra Donut County je dostupná v App Store za 329 Kč/13,99 €

[appbox appstore id1405347356]

Middle-Earth: Shadow of Mordor GOTY

Okrem rodinných a zábavných titulov ponúka App Store množstvo titulov zo súdka surovej akcie a poriadne napínavého priebehu. Jedným zo zástupcov tohoto žánru je aj hra z univerza Paná Prsteňov, ktorou je Middle-Earth: Shadow of Mordor, v edícii Game of the Year. V príbehu sa objaví nejedna postava zo známeho knižného či filmového spracovania, no milovníci ságy od J.R.R. Tolkiena sa zoznámia aj s novými charaktermi, ktoré výrazne tvarovali vývoj fiktívneho sveta Stredozeme. Pomocou zvláštnych schopností sa popasujete s nejednou nástrahou, ktorú si pre vás pripravil temný Mordor. Edícia hry roka naviac sprístupní všetky dodatky, ktoré ešte viac predĺžia výborný herný zážitok. Ak teda hľadáte temný príbeh, plný akcie, krvi a množstva funkcií a možností, Middle-Earth: Shadow of Mordor je práve pre vás.

  • Middle-Earth: Shadow of Mordor v edícii GOTY nájdete v App Store za 499 Kč/21,99 €

[appbox appstore id948293565]

Batman Arkham City GOTY

Štúdio Rocksteady sa pred rokmi postaralo o fantastické spracovanie príbehu, azda najlegendárnejšej postavy z univerza DC Comics. Séria Batman Arkham doslova predefinovala vnímanie superhrdinských titulov, pričom práve Arkham City je považovaná za najlepšiu hru série s temným rytierom. V úlohe Bruca Wayna a.k.a. Batmana sa pustíte do odhaľovania príbehu a boja so zločinom, v ktorom sa stretnete s tými najikonickejšími postavami komiksového sveta. Nechýba ani nemesis v podobe Jokera, ktorého hlasovo stvárnila legenda Mark Hammil, alebo Catwoman, Riddler, Bane, či Penguin. Temná komiksovka disponuje obrovským množstvom herného času, v ktorom sa nebudete nudiť ani na sekundu. Či už sa pustíte do hlavnej dejovej línie, vedľajších misií a questov, alebo sa rozhodnete iba tak brázdiť ulice zločineckého mesta, Arkham City si vás priviaže a už nepustí. Celá senzácia je naviac dostupná v Game of the Year edícii, takže sa naozaj máte na čo tešiť.

  • Hra Batman Arkham City GOTY je dostupná v App Store za 499 Kč/21,99 €

[appbox appstore id561687003]

Rise of the Tomb Raider

Žáner príbehových adventúr necháme ešte na chvíľku otvorený. Jednou z najznámejších protagonistiek dobrodružných filmov, hier alebo seriálov je Lara Croft, ktorá sa stala predlohou pre nespočet rôznych spracovaní. Hra Rise of the Tomb Raider predstavuje jeden z najlepších dostupných titulov tohoto žánru, ktorý si získa každého dobrodruha a milovníka mysterióznych príbehov. V úlohe mladučkej Lary sa budete musieť popasovať so všetkými nástrahami a tajomstvami, ktoré hra ponúka. Edícia 20 Year naviac sprístupňuje množstvo dodatkov, ktoré by sme v štandardnej verzii hľadali len veľmi ťažko. Strieľanie, lovenie, craftovanie, šplhanie a prekonávanie rôznych prekážok robí z Lary nebojácnu ikonu adventúr, ktorá vás prevedie solídnou nádielkou herného obsahu.

  • Titul Rise of the Tomb Raider nájdete v App Store za cenu 779 Kč/32,99 €

[appbox appstore id1108032375]

Mad Max

V prípade, že hľadáte hru so širokospektrálnejším záberom, určite vyskúšajte titul Mad Max. Výborná kombinácia akčnej strieľačky, pretekov a objavovania rozľahlého herného prostredia vás zamestná na dlhé hodiny. Veľkú časť príbehu v hre Mad Max strávite práve na kolesách, pričom automobil stvárni váš najdôležitejší nástroj pri ďalšom prekonávaní priebehu hry. Počas deja sa ocitnete v pravom a nefalšovanom post-apokalyptickom svete z filmovej predlohy Mad Max, v ktorom číha nebezpečenstvo na každom kroku. Vo fiktívnej krajine v podobe Wastelands sa pokúsite so svojim štvorkolesovým tátošom zničiť všetku konkurenciu a neustálym vylepšovaním vozidla sa stanete tým najlepším jazdcom vo vyprahnutej púšti. Na svoje si však prídu aj milovníci streľby, keďže hra disponuje solídnym množstvom akcie z pohľadu tretej osoby. Naštartuje svoje obrnené vozy a pustite sa to objavovania neznámych krajov, ktoré vám nič nedarujú zadarmo.

  • Hra Mad Max je dostupná v App Store za 499 Kč/21,99 €

[appbox appstore id1074335031]

Hry

Dnes nejčtenější

.