Zavřít reklamu

Každoročně se od Applu před Vánoci dočkáváme hezké reklamy, která má vždy nějaký příběh spojený právě se svátky klidu a míru. Pojďte s námi zavzpomínat na reklamy od roku 2010 až do letoška, kdy poprvé není reklama hraná, ale animovaná. A na konci nesmí chybět ještě tradiční rozhovor Macu s PC a jejich vánoční usmíření.

Rok 2010

V reklamě z roku 2010 se hlavní role ujme Santa se svým iPhonem 4 a FaceTimem, který mu pomůže přesvědčit jednoho malého kluka o tom, že kouzlo Vánoc skutečně existuje.

Rok 2011

Opět se setkáváme se Satnou, ten si u svého iPhonu oblíbil novou funkci – Siri. Ta mu pomáhá s roznášením dárků. Vzhledem k tomu, že mu na konci videa zbývá navštívit ještě 3.7 domácností, mu jeho práci rozhodně nezávidíme.

Rok 2012

Zřejmě nejméně zajímavá reklama je z roku 2012. Vidíme v ní iPad a iPad mini s FaceTime hovorem zřejmě mezi vnučkou a jejím dědečkem.

Rok 2013

Že zdání klame jsme se dozvěděli v reklamě z roku 2013. Zatímco se celá rodina raduje z vánoční pohody a užívají si, že jsou spolu, mladý kluk je neustále na svém iPhone a nikomu se nevěnuje. Když však poté u stromečku zapne televizi a pustí na ní video, všechny překvapí. Celou dobu měl totiž telefon v ruce proto, aby natočil co nejvíce krásných záběrů svých nejbližších a to poté sestříhal.

Rok 2014

V roce 2014 je hlavním Apple produktem Macbook a mladá žena, která své babičce z gramofonové desky převede její písničku a tou jí poté připomene krásné vzpomínky.

Rok 2015

V roce 2015 opět Macbook a společně s ním krásný zpěv Andry Day a Stevieho Wondera, kteří zní společně opravdu perfektně.

Rok 2016

Zřejmě nejzajímavější reklamy jsme se dočkali na Vánoce roku 2016. Hlavním představitelem je zde frankensteinovo monstrum. To si chce zazpívat na náměstí mezi lidmi a i přesto, že nejprve se mu lidé vyhýbají, nakonec si s ním rádi zazpívají.

Rok 2017

Minulý rok byl ve znamení iPhonu X, AirPods a tance. Mladá žena se nechá pohltit hudbou a tančí na ulici, kde omylem vrazí do neznámého muže. Stačí mu však dát jedno sluchátko a už tančí spolu. Video má opravdu krásnou vánoční atmosféru a potěší i fakt, že bylo natočeno v ulicích Prahy.

https://www.youtube.com/watch?v=P2toybKFkDo

Rok 2018

Letošek přinesl první animovanou vánoční reklamu. Video je nazváno Share Your Gifts a snaží se poukázat na to, že i když nám samotným to tak nemusí připadat, určitý talent každého z nás může potěšit naše blízké i ostatní lidi.

Mac vs PC

Reklam z kampaně Mac vs PC bylo opravdu mnoho, ale zřejmě pouze v této se oba chlápci představující tyto dvě platformy shodnou. Přestože PC ze starých zvyků opět začne vymýšlet, v čem je lepší, nakonec zazní „Happy holidays, Mac“ .. „Happy Holidays PC“.

Která z reklam se vám líbí nejvíce? Dejte nám vědět do komentářů. My hlasujeme pro Stantu se Siri z roku 2011 a Frankensteina z roku 2016! Z našeho pohledu je zajímavá také ta z roku 2017 – všimněte si zde nápisu „HORSKÁ DRÁHA“ v čase 0:55, které odkazuje na to, že byla reklama natáčena v Praze. Tak šťastné a veselé!

vanocni reklamy apple fb

Dnes nejčtenější

.