Zavřít reklamu

App Store na Macu slouží ke stahování všemožných aplikací a troufnu si tvrdit, že jej už alespoň jednou použil každý uživatel. Při stahování aplikací, které mají ve svých náhledových obrázcích i video, se právě tohle video spouští po několika sekundách automaticky. Tohle nastavení však nemusí všem uživatelům vyhovovat. Pokud byste tedy chtěli automatické přehrávání v App Storu deaktivovat, tak postupujte pomocí tohoto návodu.

Jak deaktivovat automatické přehrávání videí v App Storu

Na našem Macu či MacBooku spustíme nativní aplikaci App Store a přepneme se do jejího aktivního okna. Poté v horní liště klikneme na tučný text App Store a z rozevíracího menu, které se ukáže, rozklikneme možnost Předvolby… Zde už pouze naprosto jednoduše stačí odškrtnout políčko u možnosti Automatická videa.

Osobně mi přijde parádní, když funkcí automatického přehrávání disponují aplikace a weby, které jsou k tomu určené. V poslední době si však začínám všímat, že se s možností automatického přehrávání videí roztrhl pytel a podle mého názoru se mnohdy s automatickým přehráváním setkáváme i tam, kde se to příliš nehodí. Chci tím říct, že rozhodně tuto funkci oceňuji například na YouTube, avšak do aplikací, jako je například Mac App Store, se tato funkce příliš nehodí.

app store

Dnes nejčtenější

.