Zavřít reklamu

Valná většina z nás si používání iPhonu bez ochranného krytu takřka nedokáže představit. Ostatně, jen máloco bolí víc, než škrábanec na zádech či boku nedávno zakoupeného iPhonu, který jeho majitele vnitřně drásá, byť nemusí být téměř vidět. Na trhu však naštěstí existuje celá řada různých typů krytů, díky kterým lze iPhone přizpůsobit takřka každé situaci. A právě na dva velmi zajímavé kryty, které ocení především milovníci maximální ochrany a robustního designu, se podíváme v následujících řádcích. Do redakce nám totiž dorazily vysoce odolné kryty z dílny UAG.

Pokud se alespoň trochu ve světě příslušenství pro iPhony orientujete, na výrobce UAG jste již určitě narazili. Jeho vysoce odolná pouzdra pro iPhony a iPady jsou totiž po celém světě velmi oblíbená a nejednomu uživateli už jeho iPhone zachránily. Při pohledu na jejich zpracování se však není čemu divit. 

Na recenzi nám dorazily dva typy krytů, které se od sebe mírně liší použitým výrobním materiálem – levnější varianta prodávaná za 799 korun je vyráběna z odolného tvrzeného plastu, dražší varianta prodávaná za 1399 korun se pak může dle výrobce pochlubit kůží a slitinami kovů. Obě varianty jsou pak po bocích a rozích chráněny protiskluzovým materiálem, který mi připomíná na dotyk tvrzenou gumu. Už z výčtu použitých materiálů tak musí být nejednomu z vás jasné, že máme co do činění se skutečně nekompromisní ochranou, která vám ochranu telefonu rozhodně zaručí. Nejprve bychom se však měli podívat na to, jak je UAG zabalilo.

S balením krytů si výrobce příliš velkou hlavu nelámal. Pokud se rozhodnete pro koupi, dorazí vám kryt v klasické plastové krabičce s brandingem na přední straně a výčtem jeho vlastností na straně druhé. Nic víc, nic míň. Na druhou stranu, co víc v balení krytu člověk potřebuje, že?

krabicky 2

Pokud se rozhodnete pro pořízení krytu od UAG, nečekejte, že na svůj iPhone nasadíte něco nenápadného či decentního. Jelikož výrobce vytváří kryty ve snaze zajistit jimi 100% ochranu, do rukou dostanete poměrně robustní kabát pro váš iPhone, který mu krom ochrany dodá i na objemu. I přesto všechno si však kryt zachovává jistý nádech elegance, kterou jakožto milovník střídmých krytů oceňuji. Jasně, v ruce je zkrátka telefon vsazený do tohoto typu krytu cítit daleko víc a to jak po stránce objemu, tak i váhy. Nejedná se však o nic, co by mě v případě, že bych potřeboval telefon řádně ochránit, od jeho pořízení odrazovalo. Ostatně, objemnější telefon se může mnohým lidem držet i lépe než úzký iPhone. Ocenit musím i vystouplé přední hrany zajišťující ochranu displeje, kterou oceníte zejména v případě, že jste zvyklí dávat telefon displejem dolů. V takovém případě se totiž obrazovka plochy, na kterou telefon pokládáte, vůbec nedotkne, čímž eliminujete možná poškrábání. Přestože jsou přední hrany krytu mírně vystouplé, nemusíte se obávat toho, že byste kvůli nim špatně bezrámečkové iPhony ovládaly. Ke spodní liště se totiž dostanete bez problému i přes hranu. 

Co se týče ploch kolem bočních tlačítek iPhonů, ty jsou vyrobeny z tvrzené gumy a ovládání je i přes ně naprosto bezproblémové. Od zbytku krytu jsou navíc odlišeny povrchovou úpravou, díky čemuž je není problém nahmatat například i ve tmě. Velmi dobrý přístup je i k bočnímu tlačítku pro aktivaci tichého režimu. Problém ale není například ani s nabíjením, jelikož kabel k iPhonu bez problému nasadíte i v případě, že je zrovna v krytu. Co se týče bezdrátového nabíjení, ani s tím by neměl být problém. Je však potřeba si pohlídat materiály, ze kterých byl kryt vyroben a v případě, že na něj použil výrobce kov, bezdrátovou nabíječku raději nepoužívat. 

DSC_0010

Resumé

Hodnocení krytů je pro mě tentokrát velmi jednoduché. Ochranu totiž zaručí díky použitým materiálům a celkovému zpracování skutečně kvalitní a ani designově váš iPhone “nepošlou do věčných lovišť”. Pokud se tedy řadíte mezi uživatele, kteří svůj iPhone potřebují ochránit co možná nejvíce či si zkrátka libujete v robustnějších krytech a nevadí vám nějaký ten gram navíc, jsou kryty od UAG rozhodně jednou z velmi zajímavých možností ke koupi. Oba výše zmíněné aspekty totiž plní velmi dobře. 

Slevový kód

Ve spolupráci s iPouzdro.cz jsme si pro vás opět připravili slevový kód, který můžete na tyto kryty uplatnit. Stačí při objednávce zadat kód (bez uvozovek) „uaglsa15„ a 15 % z ceny bude odečteno. Sleva navíc platí na všechny produkty značky UAG Kód je platný do 17. prosince 2018, a proto určitě neváhejte a uplatněte jej co nejdříve. iPouzdro navíc stále stíhá doručit objednávky do Vánoc. Pokud pod stromeček některý z jím nabízených produktů chcete, v ideálním případě volte platbu kartou či na dobírku, jelikož tím urychlíte odeslání produktu z prodejny k vám. Krom toho lze samozřejmě využít i osobní návštěvu prodejny.

Odolné kryty UAG můžete zakoupit buď z odkazu výše a nebo přímo na prodejně iPouzdro.cz – Vyšehradská 27, Praha.

rsz_ipouzdroprodejna
uag fb

Dnes nejčtenější

.