Zavřít reklamu

Správy ohľadom spoločnosti Tesla a jej ďalších krokoch do najbližšej budúcnosti sa neustále kopia. Okrem kontroverzného počínania hlavného predstaviteľa firmy, ktorým je Elon Musk sme sa v posledných dňoch dozvedeli nové informácie o prichádzajúcich dodatkoch do vozového parku spoločnosti a mnoho iných noviniek. Tentokrát sa stredobodom pozornosti stáva jedna z vlajkových lodí Tesly, v podobe Modelu X. Nejedná sa však o štandardné vozidlo, ktoré sme mali možnosť vidieť na prehlaidkach alebo autosalónoch. Tento ojedinelý prípad vykresluje Model X ako obrnené monštrum, ktoré je vybavené nepriestrelnými oknami a spevnenou balistickou konštrukciou. Podobný kúsok sme mohli vidieť začiatkom roka v prípade Modelu S, no tentokrát sa jedná o oveľa väčšie meradlo.

Model X je vytvorený na zakázku pre firmu Centur Securty, ktorá stojí za týmto projektom. Elektrické SUV vyzerá na prvý pohľad takmer na nerozoznanie od klasického Modelu X, no bezpečnostné prvky zohrávajú kľúčovú úlohu v diferenciácii. Odolná oceľová konštrukcia s podporou balistických materiálov Neoflix a špeciálnymi odľahčenými nepriestrelnými sklami robia z Modelu X nedobytnú pevnosť na kolesách. O vozidlách z produkcie Tesly je známe, že sa jedná o najbezpečnejšie vozidlá vo svojej triede, ak nie ešte v širšom spektre. Tento prvok k spomínanému vyjadreniu ešte viac prispieva.

Takto vyzerá nepriestrelný Model X od spoločnosti Tesla: 

Obrnené vozidlo by malo podľa predpokladov vydržať streľbu ráže .380, 9 mm, 22mm a 44 magnum. najväčší problém v zmysle obrnených vozidiel na zakázku je okrem ich ceny samozrejme aj ich váha. Tá výrazne ovplyvňuje výkon a dojazd elektromobilu. Prípad Modelu X je však nad mieru pozitívnym príkladom, pretože celková váha bola navýšená iba o 250 kg. Tým sa dojazd a efektivita vozidla znižuje len o 3-5%, čo je celkom sympatické číslo. Určite sa však nejedná o lacnú záležitosť pre obyčajného smrteľníka. Iba samotný upgrade stál $45 000, v čom nie je započítaná cena vozidla a daň. Ak sa však chcete cítiť v bezpečí a nemáte hlboko do vrecka, porozmýšľajte aj nad takýmto bizarným kúskom.

tesla

Dnes nejčtenější

.