Zavřít reklamu

Štúdio Epic Games, ktoré stojí za zrodom svetového fenoménu Fortnite sa postaralo o ďalšie sympatické prehlásenie. Tvorcovia hry chcú podporiť rast globálneho gamingu na všetkých platformách a preto ponúkajú všetkým developerom pomocnú ruku. Autori nezávislých herných zážitkov budú môcť využiť kompletnú technickú infraštruktúru spojenú s funkciou cross-platform úplne zadarmo. Hranie na konzolách, počítačoch alebo mobilných telefónoch si podľa slov členov Epic Games zaslúži oveľa vyšší rast, k čomu by mal dopomôcť práve tento krok. Vo voľne šíriteľnom softvérovom balíčku môžu developeri počítať s funkciami ako synchronizovanie jedného profilu naprieč všetkými dostupnými platformami, kompletným prepojením dodatkového obsahu a vzájomnú komunikáciu medzi jednotlivými hernými strojmi.

Zoznam je samozrejme dlhší, no práve možnosti týkajúce sa medziplatformového hrania, zohrávajú tú najdôležitejšiu úlohu. „V roku 2019 budeme uvádzať obrovské množstvo služieb určených pre funkciu cross-platform, ktoré sú originálne určené pre titul Fortnite. Jedná sa o systém, ktorý testovalo viac ako 200 000 hráčov na siedmych platformách. Tieto služby budú dostupné úplne zadarmo pre všetkých developerov. Využiť ich budete môcť na akomkoľvek engine, akejkoľvek platforme a nájdete ich v každom digitálnom obchode. Ak vývojár budete mať možnosť výberu a vlastnej konfigurácie širokej škály možností, akú si len dokážete predstaviť,“ uvádza Epic Games vo svojom vyhlásení.

Týmto krokom sa Epic Games nezaslúži len o poskytovanie kvalitných služieb pre developerov, ale aj o významný ťah na poli svetového herného obchodu. Je teda možné, že už do niekoľkých rokov sa dočkáme komplexnej a prepojenej hernej siete, ktorá bude zastrešovať onlinové funkcie a cross-platform možnosti na herných konzolách, PC, Mac a mobilných zariadeniach so systémom iOS a Android. Fortnite generuje mesačne stovky miliónov dolárov, čo sa Epic Games snaží využiť úplne naplno. Nechajme sa prekvapiť nakoľko sa systém rozšíri a ako sa bude vyvíjať situácia v nasledujúcich mesiacoch.

Epic Games

Dnes nejčtenější

.