Zavřít reklamu

Co si budeme povídat. Nejnovější iPhony především díky odstranění Touch ID opravdu porostly, tedy co se displeje týče. Do rohů displeje modelů X nebo XS tak již mají problém dosáhnout i mnozí muži, a co teprve menší ženská ruka a ještě k tomu na iPhonu XS Max? Tohle může vyústit v naprostou katastrofu například ve formě upuštění telefonu za zem a jeho následného rozbití. Naštěstí i na jedince s malýma rukama Apple myslel a vytvořil funkci Dosah. Ten jednoduše přesune celý obsah obrazovky do spodní části tak, abyste na něj i při používání s jednou rukou dosáhli. Pojďme se tedy podívat, jak na aktivaci a gesto, kterým Dosah aktivujete.

Jak aktivovat funkci Dosah

Na našem iPhonu přejdeme do nativní aplikace Nastavení. Zde najdeme záložku Obecné, kterou rozklikneme. Poté na dalším okně zvolíme možnost Zpřístupnění. Zde už pouze stačí sjet níže k nadpisu Interakce, pod kterým se funkce Dosah nachází. Funkci stačí jednoduše aktivovat pomocí přepínače.

Jak používat funkci Dosah

Na starších iPhonech, které ještě disponovaly domovským tlačítkem společně s Touch ID, stačilo dvakrát „poklepat“ po domovském tlačítku. Nejnovější iPhony však domovským tlačítkem už nedisponují a Touch ID nahradilo Face ID. Pro aktivaci funkce Dosah je tedy nutné provést gesto, které spočívá v tom, že přejedete v dolní části displeje směrem dolů. Pokud vám není jasné, jak na to, tak se podívejte do galerie níže, kde se nachází obrázeky a také animace.

Funkci Dosah si doopravdy nemůžu vynachválit. Používám ji hned několikrát za den a dle mého názoru je lepší provést jedno jednoduché gesto, které mi displej přizpůsobí, než se snažit mermomocí dostat do rohu obrazovky a riskovat tak, že mi iPhone z ruky vypadne. Rozhodně vám tedy doporučuji, abyste tuto funkci alespoň vyzkoušeli.

dosah_iphonex_fb
Dosah

Dnes nejčtenější

.