Zavřít reklamu

Intel dnes představil novou sérii procesorů, které spatří světlo světa v roce 2019. Procesory dostaly název Sunny Cove a jsou postaveny na 10nm výrobním procesu. S největší pravděpodobností najdou tyto nové procesory své místo i v nových modelech Maců a dalších jablečných zařízeních, které vyjdou v roce 2019. Apple se sice snaží o vývoj svých vlastních procesorů pro počítače, avšak nepředpokládá se, že by mohl být vývoj u konce již v příštím roce a všeobecně je spíše v nedohlednu.

Nové procesory Intel označuje jakožto lepší, všestrannější a chytřejší. Samozřejmostí je tedy vyšší výkon zároveň s nižší spotřebou. Většina fanoušků Intelu se modlila, aby konečně Intel přešel z 14nm výrobního procesu na ten 10nm, na který měl Intel podle prvotních plánů přejít již v roce 2015. Po třech rocích zpoždění jsme se konečně dočkali a Intel ze zastaralého 14nm výrobního procesu konečně upustil.

Nové procesory by mohl Apple nasadit u Maců budoucnosti:

Před pár měsíci se však na internetu objevila fotografie, na které byly zachyceny plány do budoucna od Intelu. Na této fotografii zjišťujeme, že bychom se 10nm výrobního procesu měli dočkat až v roce 2020, což tedy nesedí. Pravda je nejspíše taková, že Intel v roce 2019 představí procesory Sunny Cove vyrobené 10nm výrobním procesem, avšak s nynějším grafickým čipem. Jakmile dojde k představení nového grafického čipu 11. generace, tak dojde ke „spojení“, které bude v roce 2020 na trhu uváděno jakožto Ice Lake.

aHR0cDovL21lZGlhLmJlc3RvZm1pY3JvLmNvbS9JL0ovNzg5OTMxL29yaWdpbmFsL0lNR182MDI2LkpQRw==

Od nových procesorů Sunny Cove očekáváme samozřejmě větší rychlost s vyššími takty. Zároveň očekáváme možnost k procesoru osadit až 256 TB operačních pamětí. Aby toho nebylo málo, tak bychom se u nejvýkonnějšího čipu mohli dočkat až 48 jader. Je tedy možné, že stojíme na prahu nové éry superpočítačů s výkonem, o kterém se nám ještě před pár lety jen snilo.

logo Intel

Dnes nejčtenější

.