Zavřít reklamu

Nová generace iPadů Pro je na pultech obchodů dostupná již více než měsíc, díky čemuž se s ní mohli její noví majitelé perfektně seznámil a ověřit si, zda na jejich práci stačí či nikoliv. Vzhledem k obřímu hardwarovému vylepšení by si však neměli stěžovat ani ti nejnáročnější uživatelé, kteří jsou ostatně i cílovou skupinou tohoto produktu. Jak se však zdá, určitá skupina si na novinku kvůli objevenému problému přeci jen stěžuje. 

Pokud byste si nový iPad Pro koupili primárně pro tvorbu hudby, kterou byste zpracovávali skrze iOS apliakce, narazili byste na nepříjemný problém. Redaktor portálu CultOfMac upozornil na to, že když spustíte pro tvorbu hudby hned několik aplikací, přehrávaný zvuk začne zvláštně praskat, což s ohledem na povahu práce veškeré pokračování prakticky znemožní. Jedinou možností je tak využívat vždy jen jednu aplikaci. 

Jedinou útěchou majitelů nových iPadů, kteří je potřebují využívat právě na tento typ práce, může být to, že Apple již o problému ví a pracuje na jeho opravě. Ta by měla na iPady dorazit spolu s iOS 12.1.2, jehož testování začalo teprve včera večer. Problém dělá podle vyjádření Applu, které se podařilo získat společnostu AUM, audiosystém v iOS. Ten se však bohužel nedá opravit žádným jiným způsobem, než softwarovou záplatou. Alternativní řešení, které problém vyřeší alespoň na pár hodin či dní, tedy nemá smysl hledat. 

Těžko říci, jak rychle bude Apple chtít chybu opravit. Je totiž možné, že se dočkáme vypuštění drobného updatu jen pro nové iPady Pro, které by ním byly opraveny. V opačném případě, kdy by Apple skutečně opravu vydal až s iOS 12.1.2,  by na iPady dorazilo řešení tohoto problému odhadem na konci ledna. 

ipad pro fb

Dnes nejčtenější

.