Zavřít reklamu

Na našem magazínu se sluchátkům věnujeme vcelku často. V našich recenzích se můžete dočíst o bezdrátových peckách na běhaní, či o profesionálních drátových sluchátkách, které jsou určeny pro ty nejnáročnější posluchače hudby. V dnešní recenzi se podíváme na všestranná sluchátka, která vás zaujmou hned na první pohled a po prozkoumání zjistíte, že jsou dokonce ještě lepší, než jste si mysleli. Konkrétně se jedná o bezdrátová sluchátka Marshall Minor II, kterým se „na zoubek“ podíváme právě v dnešní recenzi. Zdržme se tedy dlouhých úvodních proslovů a vrhněme se na to.

Za sebe mohu říct, že jsem ve světě hudby svým způsobem zelenáč, i když hudbu poslouchám několik hodin denně. Rukama už mi ale několik sluchátek prošlo, a tak rozhodně můžu srovnávat a nezaujatě se s vámi podělit o mé pocity z hudby. Nedávno se mi v redakci vyskytla možnost vyzkoušet si bezdrátová sluchátka Marshall Minor II. Když jsem zbystřil slovo Marshall, ihned jsem zpozornil. Kdo by si totiž nechtěl vyzkoušet sluchátka právě od značky, která je na trhu již přes 50 let? V Marshallu to všechno začalo zesilovači a vsadím se, že vlastnit doma zesilovač právě od Marshallu byl před několika lety sen každého muže. Doba samozřejmě pokročila a se zesilovači už v dnešní uspěchané době příliš neuspějete, a tak bylo třeba se posunout. Povedlo se tedy Marshallu držet trend s moderním světem?

Oficiální specifikace

Jak už jsem zmínil v úvodu, tak v dnešní recenzi se podíváme na bezdrátová sluchátka Minor II od světoznámé společnosti Marshall. Sluchátka Minor II se chlubí především 12 hodinovou výdrží na jedno nabití, magnetickými peckami, které dokáží pomocí jednoduchého pohybu zastavit přehrávání hudby, či skvělým tvarem, ze kterého nebolí uši. Sluchátka jsou navzájem spojeny drátem, na kterém se poté nachází obdélníkový modul, pomocí kterého sluchátka nabíjíte o ovládáte. Ovládání hudby se děje pomoci malého joysticku, který je nastavený na určité akce podle toho, jak s ním hýbete. Na kompletní funkci joysticku se však podíváme v pozdější části recenze.

Balení

Jakožto dodatek k nadpisu jsem zvolil větu „Luxus, kam se jen podíváš“. To samozřejmě platí o sluchátkách, avšak o balení bych mohl říct úplně to samé. Pokud se totiž rozhodnete si sluchátka Minor II objednat, tak vám přijdou v naprosto parádní tmavé krabičce. Na přední straně krabičky se nachází vyobrazená sluchátka. Po stranách můžeme najít informace a branding Marshallu, na zadní straně poté nesmí samozřejmě chybět popis sluchátek a jejich vlastnosti. Jakmile se přestanete kochat úchvatnou krabicí, tak můžete sluchátka vytáhnout. Ze spodní strany stačí vysunout krabičku, ve které se nachází samotná sluchátka precizně namotaná na papírové přenosce. Ihned po vytažení krabičky si tedy můžete užít naprosto nádherný a luxusní vzhled sluchátek, společně s ovladačem.

Mimo sluchátek se v balení nachází ještě microUSB kabel k nabíjení. Na konec tohoto odstavce bych ještě rád vyzdvihl manuál, který ke sluchátkům dostanete. Většina společností manuál „odflákne“ a nebere na něj ohled, avšak to u Marshallu neplatí. Společně se sluchátky totiž dostanete manuál s perfektními obrázky, které vám ukážou sluchátka v detailní podobě. Samozřejmě zde nesmí chybět popis všech funkcionalit ovladače. Rozhodně vám doporučuji se na balení sluchátek podívat v galerii níže.

Zpracování

Sluchátka jsou svou konstrukcí více než povedená. Uchvátí vás jejich barevná kombinace zlaté a hnědé barvy, kterou se budete kochat ještě dlouhé hodiny po rozbalení. Samotná sluchátka jsou vyrobena z odolného materiálu a rozhodně upoutají oči nejednoho kolemjdoucího. Pokud si je totiž dáte do uší, tak na nich vynikne logo Marshallu. Perfektně zpracovaný je také ovladač, na kterém se taktéž vyskytuje logo Marshallu a společně s logem i malá LED dioda, která vás informuje o stavu sluchátek.

Nesmím opomenout joystick, který jsem zmiňoval již v jednom z odstavců výše. Právě pomocí joysticku můžete jednoduše ovládat vše, co se bude dít s hudbou, kterou zrovna posloucháte. Chcete ji zastavit, převinout, či přeskočit? Vše tohle a mnoho dalších funkcí můžete provést právě pomocí joysticku. Je však nutné se všechna gesta naučit – a právě s naučením gest vám pomůže perfektně vytvořený manuál. Jediné, co mi na zpracování sluchátek nevyhovuje, je tloušťka kabelu, kterými jsou sluchátka spojeny. Je vcelku tenký a osobně jsem měl strach, že bych ho mohl přetrhnout. Pokud však budete ostražití, tak se není čeho bát. Sluchátka Minor II taktéž disponují mikrofonem. Hovory můžete jednoduše přijímat či odmítat pomocí již výše zmíněného joysticku. Zvuk z mikrofonu je na tak malá sluchátka naprosto čistý, podobný jako ten z iPhonu.

Zvuk

V první řadě se podíváme na to, jak sluchátka hrají s iPhonem. Sluchátka se samozřejmě připojují klasicky pomocí Bluetooth. Minor II jsem otestoval na prakticky každém žánru hudby. Od českého rapu, přes anglický pop, až po uměleckou hudbu. Hudba byla do sluchátek streamovaná přes Spotify, samozřejmě v nejlepší dostupné kvalitě, kterou Spotify podporuje. Po prvotním zapojení a puštění hudby zvuk nebyl vůbec příjemný. Sluchátka jsem tedy nechal pár hodin rozehrát. Asi po 10 hodinách se zvuk změnil naprosto k nepoznání. Opravdu musím říct, že jsem nečekal, že by tak malá sluchátka a ještě k tomu bezdrátová, mohla hrát tak dobře. Po rozehrání se projevily velice hluboké basy a přiměřené výšky. Pokud si však rádi užíváte opravdu velice hlasitou hudbu, začnete se postupně setkávat se zkreslováním – avšak tato situace je u sluchátek naprosto běžná. Společně s iPhonem tedy sluchátka hrají opravdu parádně. Uši z nich nebolí ani po několikahodinovém poslechu.

Po iPhonu přišel na řadu profesionální přehrávač Shanling M0, který jsem měl v redakci taktéž na recenzi. Uvnitř přehrávače jsem si nastavil nejlepší možnou kvalitu hudby a nahrál jsem do něj skladby ve formátu FLAC. Konkrétně jsem zvolil album Precedens od slovenského interpreta Ega. Pohodlně jsem se tedy usadil a spustil jsem playlist… a neměl jsem slov. Ze zvuku jsem byl naprosto „odvařený“. Strašně rád bych srovnal přehrávač Shanling M0 s iPhonem, avšak nerad porovnávám neporovnatelné. Oproti iPhonu byl zvuk dvakrát tak lepší, opět se projevily hluboké basy a naprosto přirozené výšky, které byly perfektní i při vyšší hlasitosti. Pro plný požitek tedy doporučuji do sluchátek pouštět skladby FLAC.

shanling_m0_fb

Závěr

Pokud jste za bezdrátová sluchátka schopni utratit necelé tři tisíce korun, tak si osobně myslím, že v tomto případě neexistuje lepší volba, než právě Minor II od Marshallu. Perfektní design se bude líbit jak vám, tak i okolí a rozhodně se několikrát setkáte s otázkou mířenou právě na sluchátka. Rád bych ještě jednou upozornil na opravdu skvělé zpracované balení a především pak manuál, který si po prohlédnutí budete chtít vystavit na poličku. Zvuk ze sluchátek má skvělý projev i z iPhonu, avšak pokud chcete zažít opravdový sluchový orgasmus, tak vám doporučuji si pořídit kvalitnější přehrávač a samozřejmě skladby v bezztrátovém formátu FLAC. A pokud patříte mezi zapřísáhlé uživatele EarPodů od Applu, tak byste se nad sebou měli zamyslet, jelikož nevíte, o co přicházíte.

Slevový kód a doprava zdarma

Ve spolupráci se společností SvětSluchátek.cz jsme si pro vás připravili na recenzovaná sluchátka Marshall Minor II za akční cenu. Cena sluchátek je speciálně pro naše čtenáře 2590 Kč včetně dopravy. Stačí při objednávce připsat do poznámky (bez uvozovek) „SVĚTSLUCHÁTEK„. Tato akce trvá pouze týden po vydání této recenze, tudíž určitě neváhejte a využijte ji dříve, než bude pozdě.

shanling_m0_fb

Dnes nejčtenější

.