Zavřít reklamu

V momentě kdy si objednáte domů Audio Pro Drumfire, musíte počítat s tím, že vám kurýr doveze balík s váhou 17 kilogramů, ve kterém se ukrývá stejně těžký reproduktor. Jedná se totiž o největší a zároveň také nejvýkonnější aktivní reproduktor od Audio Pro.  Sestava Drumfire je složená z D-1 modulu o výkonu 2x 20watt + 60watt basy doplněný o aktivní subwoofer D-Sub o výkonu 200watt. Dohromady tak máte 300 wattů výkonu, což znamená, že se rozhodně nejedná o hračku do dětského pokojíčku v paneláku, ale o reproduktor, který potřebuje svůj prostor, ve kterém dokážete využít jeho výkon. Pokud máte obrovskou obývací halu, luxusní garáž, ve které máte vystaveny své vozy a scházíte se v ní s kamarády, pak právě pro vás je Drumfire určený. Pojďme se podívat, jak je na tom tento drobek nejen po zvukové stránce.

IMG_1722

Velikost je tím prvním, co vám padne do oka okamžitě po vybalení z mohutné krabice. Přece jen 17 kilogramů a téměř tři čtvrtě metru výšky vypadá úctyhodně samo o sobě. Když k tomu připočítáte luxusní zpracování a ušlechtilé materiály, máte najednou v místnosti kousek, který zaujme na první pohled. Celé tělo je dle vaší volby buď v černé, bílé nebo béžové barvě, do které je obarvena umělá kůže, jenž působí velmi realistickým dojmem a od pravé ji poznáte snad jen při přivonění. Ovládací prvky jsou pak vyvedeny v hliníku odpovídající barvy, která ladí se zbytkem reproduktoru. Samozřejmě nechybí masivní gumové nožičky, díky kterým neleží reproduktor přímo na zemi a nepřenáší tolik vibrací do své podložky. Tím je zabráněno rezonanci a zlepšuje se kvalita reprodukce. Ty mimochodem nechybí ani na na jednou z reproduktorů, které na sebe navzájem postavíte tak abyste měli sestavu klasického reproduktoru a subwooferu. Vzájemně je od sebe oddělují právě gumové podložky a naopak spojuje kabel, kterým oba reproduktory propojíte.

Drumfire zvládá přehrávání všech rozšířených formátů včetně AAC, Flac, Apple Loseless, MP3, WMA a tak dále. Dokážete jej použít v režimu multiroom a dokonce jej lze připojit k druhému reproduktoru a získat tak sestavu s levým a pravým kanálem. Díky možnosti připojení vstupu zvuku nejen bezdrátově, ale i přes kabel si můžete vychutnat hudbu také přes RCA a 3,5mm jack konektor. Co se týká bezdrátového přehrávání k dispozici je Bluetooth 4.0 a Wi-Fi s podporou AirPlay. Díky dvojici CINCH konektorů můžete připojit samozřejmě také analogový vstup a přehrávat hudbu například z gramofonu.

Abyste využili plnohodnotně funkci multiroom, musíte si do svého zařízení stáhnout aplikaci s názvem Audio Pro Control, do které následně přidáte všechny své Audio Pro multiroom reproduktory. K reproduktorům nastavíte jejich umístění a pustíte do nich hudbu z vaší oblíbené streamovací služby nebo přímo z knihovny.  Následně můžete během přehrávání přepínat jednotlivé kanály a zdroje zvuku. Osobně jsem nikdy neměl potřebu chodit po celém domě nebo bytě a poslouchat hudbu všude, kam se hnu nebo naopak nutit zbytek rodiny poslouchat to stejné co já. Pokud ji však máte a využíváte multiroom, pak jej C10 samozřejmě zvládá na výbornou.

Samotná aplikace je velmi intuitivní a její obsluhu zvládne skutečně každý. Milovníky různých nastavování a změn může trošku mrzet absence nastavení, ovšem na druhou stranu je to ku prospěchu věci při jednoduchém ovládání. Připojení reproduktoru do Wi-Fi sítě je pak stejně snadné jako samotné ovládání. Navíc design samotné aplikace rozhodně neurazí, a naopak potěší zejména milovníky takzvaného Dark Mode.

IMG_1721

To co mě ovšem jako u každého reproduktoru zajímalo především je zvuk a jeho kvalita. Upřímně řečeno jsem nikdy podobně velký aktivní reproduktor s bezdrátovým připojením kromě mého Bang Olufsen netestoval. Obrovské měniče chtějí v tomto případě skutečně pár desítek hodin, aby se dokázaly probudit ke stoprocentním výkonům a reproduktor je potřeba nechat rozehrát skutečně důkladně. Jakmile ot uděláte, budete nadmíru spokojeni. Pojďme začít písničkou mého dětství a tou je (Rock) Superstar od Cypress Hill. Proč jsem si na ni vzpomněl? jemná cinkavá melodie je zde totiž celou dobu konfrontována s tvrdým basovým beatem a hutným hlasem. Zajímalo mě, jak si reproduktor poradí s takovou rozepří, která v rámci melodií panuje v tomto beatu. I na vysokou hlasitost, kdy o vás ví půlka města nebyl s reprodukcí nejmenší problém a melodie jasně vynikala a byla zřetelně odlišitelná od zbytku beatu. Basy jsou samozřejmě významné a je znát, že si na ně Audio Pro potrpí. Na druhou struna jsou stále zřetelně oddělitelné od zbytku melodie a nesplývají dohromady. Za mě osobně tedy Cypříšek kopeček na jedničku.

Abych zůstal u rapu, zajímalo mě, co řekne reproduktor na Still Cold od Night Lovell, který je mým undergroundovým oblíbencem nebo jak si poradí se šílenostmi od Tekasiho. Vše zvládal na výbornou, a i ve skladbách s velkým důrazem na basy nevznikal žádný problém. Melodie vynikají, rap samotný také a basy jsou hutné přesně tak jak u tvrdého rapu chcete. Problém však nenastal ani při rocku od Pink Floyd, Depp Purple nebo dokonce ani při šílenostech které předvádí Ozzy a jeho Black Sabbat. Není však problém poslouchat ani vysoké tóny, což si nejlépe ověříte při poslechu skladby na albu Jetro Tull, kdy Ian Gillan napodobuje kytaru takovým stylem, že nevíte, kdy hraje kytara a kdy je to jeho hlas. Veškeré tóny jsou skvěle modulované a reproduktor zní velmi přesvědčivě. Vše je jak má Audio Pro ve zvyku i tentokrát zabaleno do takového mírně klubového hábitu, který však zní naprosto perfektně a hodí se právě do momentů, kdy si s kamarády dáte doutníček a budete si povídat o autech nebo ženách.

IMG_1720

Na závěr je nutné dodat, že po přečtení výše uvedených řádků je snad již každému jasné, že se nejedná o žádnou hračku do dětského pokojíčku. Pokud se rozhodnete pro reproduktor s výkonem 300 Wattů, pak musíte pamatovat nejen na to, že dokáže ozvučit skutečně obrovský prostor a v malém bytě jej nevyužijete, ale také na jeho velikost. Ta jej předurčuje skutečně k tomu, aby se stal skutečně součástí interiéru, a to poměrně významnou. Osobně si myslím, že uplatnění najde ve velkých obývacích halách anebo ještě lépe pro mě osobně v garáži, ve které se scházíte s kamarády kochat se nad vozy, u toho si dáte doutníček a pustíte si nějakou tu hudbu. V tomto případě oceníte možnost propojení pomocí bezdrátových technologií a kdokoli kdo je u vás, může přehrávat svou oblíbenou hudbu. Záleží tedy čistě na vašem vkusu a také na tom, zda máte vhodný prostor. Zvukově je na tom totiž Drumfire v poměru ke své ceně skvěle.

IMG_1733

Dnes nejčtenější

.